George Simion a fost șters de pe lista participanților la un dineu cu Mike Pompeo, în SUA. Prețurile ajungeau la 10 000 $

Fundația Israel Heritage Foundation i-a retras lui George Simion invitația la un dineu care va avea loc în SUA, în 18 septembrie, la care invitatul de onoare va fi Mike Pompeo, fostul secretar de Stat al lui Donald Trump. 

Simion ceruse Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca Parlamentul să-i deconteze deplasarea, deși aceasta era în interes personal. După ce s-a făcut publică această informație însă, Fundația din SUA l-a înștiințat pe liderul AUR că nu mai este invitat la eveniment, motivul politicos fiind acela că nu s-a primit confirmare de la organizatorii dineului cu Mike Pompeo. 

În scrisoarea adresată președintelui AUR, Israel Heritage Foundation îi promite însă acestuia că e posibil să fie emisă o nouă invitație care va presupune și întâlniri cu personalități de la Fox News.  Invitația s stârnit rumoare în rândul comunității evreiești, având în vedere că este vorba despre un lider al unui partid acuzat în mai multe rânduri de luări de poziție antisemite. 

Pe site-ul Fundației organizatoare a dineului cu Mike Pompeo sunt trecute și prețurile percepute invitaților la dineu, în funcție de cât de apropiat ar fi contactul cu fostul Secretar de Stat – de la 10 000 de dolari pentru a sta cu el  la masă până la 1800 de dolari de persoană pentru simpla participare la dineu. 

Simion anunță că nu mai pleacă în SUA din „motive de birocraţie” și acuză demnitari de stat că se implică în politica AUR

Liderul AUR, deputatul George Simion, a afirmat, marţi, că nu mai pleacă în SUA, pentru a participa la o reuniune în perioada 17 – 19 septembrie, din „motive de birocraţie” şi a susţinut că „membri ai Guvernului şi ambasadori încearcă să oprească activitatea politică a AUR”.

„Înţeleg că au apărut unele controverse cu privire la vizita pe care trebuia să o am în SUA. Din motive de birocraţie şi din motive de timp scurt nu voi ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în SUA pentru a participa la cina cu fostul secretar de stat american, Mike Pompeo”, a declarat Simion, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Parlament, scrie Agerpres.

Simion, care a făcut publică invitaţia în SUA, despre care a spus că a venit „prea din scurt pentru obţinerea vizelor”, a amintit că vizita a fost aprobată de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi a acuzat „presiuni extraordinare ca discuţiile cu Partidul Republican să nu aibă loc”.

„Nu am reuşit decât introducerea ieri în Biroul permanent şi realizarea formalităţilor pentru vizita în SUA, aşa că nu pot ajunge duminică acolo, însă aş vrea să denunţ public unele chestiuni de o gravitate fără precedent.

Membri ai Guvernului României şi ambasada României al Washington, prin domnul Muraru, au făcut presiuni extraordinare ca relaţiile noastre cu Partidul Republican, întâlnirea noastră cu domnul Pompeo şi sesiunile legate de ONU la care urma să particip să nu aibă loc”, a susţinut liderul AUR.

Simion a afirmat că „membri ai Guvernului României sună pentru a opri acţiunile unui alt partid politic, folosindu-şi calitatea oficială”. „Nu este pentru prima oară când se întâmplă lucrul ăsta, s-a întâmplat acelaşi lucru cu ambasadorul României în Israel, care a dat telefoane la un alt partid corespondent nouă, la partidul Likud din Israel. (…) Aceşti oameni îşi folosesc calitatea lor oficială de demnitari ai statului român pentru a opri activitatea noastră politică. Lucrul ăsta este fără precedent”, a spus Simion.

„Ambasadorul României, domnul Muraru, a dat telefoane ca această întâlnire de duminică să fie amânată, să fie cumva împiedicată şi să nu mai aibă loc. Iată că din motive de birocraţie n-o să mai ajung duminică acolo, însă domnul Muraru nu este ambasadorul PNL la Washington, este ambasadorul României”, a spus liderul AUR.

„Acelaşi lucru l-am păţit cu ambasadorul din Israel, cu domnul Florian, care a făcut presiuni ca relaţiile AUR cu partidul Likud să nu se realizeze şi să nu aibă loc o vizită a celor de la Likud în Bucureşti. La fel, s-au dat telefoane din Guvernul României la Washington şi la organizaţia care ne-a invitat la ONU, ca noi să nu ajungem acolo”, a mai susţinut Simion. El a anunţat că relaţiile cu „partenerul natural al AUR”, Partidul Republican din SUA, vor continua.

„Totodată, anunţăm că cei cu care colaborăm din rândurile Partidului Republican, membri ai familiei Trump, vor fi partenerii noştri politici în proiectul numit ‘2024 – alegeri în SUA şi alegeri în România’. Partenerii noştri naturali, fireşti, din SUA sunt fostul preşedinte Donald Trump şi Partidul Republican în întregimea lui. (…) Pentru că a intrat în Biroul permanent de abia ieri solicitarea noastră, vom organiza la o dată ulterioară această vizită”, a adăugat deputatul AUR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri