George Simion râde de prietenul lui. 102% este totalul procentelor partidelor în sondajul lui Dîncu

Copresedintele AUR, George Simion, ironizeaza cel mai recent sondaj IRES, in care AUR este cotat cu 14% din intentiile de vot. Dincu a lucrat pentru George Simion in campania electorala pentru alegerile parlamentare.

„Cica am fi la 14% in sondaje. Eu va rog sa nu aveti incredere in sondaje. Pentru a va convinge va rog sa adunati cifrele din ultimul sondaj IRES si veti vedea care e rezultatul”, a scris Simion pe Facebook.

Procentele adunate din sondajul lui Dincu dau 102%.

Iata procentele din sondajul IRES:

PSD (Partidul Social Democrat) – 35%

PNL (Partidul National Liberal) – 27%

USR-PLUS – 14%

PMP (Partidul Miscarea Populara – 2%

UDMR (Uniunea Democrata Maghiara din Romania) – 5%

Partidul Pro Romania – 2%

ALDE (partidul Alianta Liberalilor si Democratilor) – 1%

AUR (Alianta pentru Unirea Romanilor) – 14%

Candidat independent – 1%

Alt raspuns – 1%

 

„Este un trend oarecum constant in ultima vreme, pentru ca momentele emotionale cum sunt cele de acum, o sa le vedeti surprinse in alte intrebari care vorbesc despre deterioarea imaginii PNL si a partidelor care se afla la guvernare.

Insa cand este vorba de alegeri, si nu este o perioada de alegeri, oamenii inca nu contabilizeaza aceste momente proaste ale partidelor, sau aceste emotii negative.

In general raspund doar cam 50% la aceasta intrebare. 50% sunt nehotarati in acest moment. Deci, intr-un fel s-a ingrosat numarul celor nehotarati, pentru ca inainte de asta, ne raspundeau in jur de 65-70% cu cine voteaza. Acum au plecat o parte, iar aceasta cifra a ramas oarecum ca medie, dar din mai putin electorat. Adica s-au pierdut electori pentru partidele de la guvernare, doar ca s-au mutat in zona nehotaratilor.

Este o perioada de trecere. S-ar fi vazut la absenteism. Si noi il vedem in prelucrarea datelor, pentru ca acest 100% pe care il impartim intre partide este format doar din jumatatea electoratului.

In general, oamenii inainte de a face schimbari – pentru ca exista o vulnerabilitate a votului pentru partide si o volatitate mare a votului -, oamenii, inainte de a se muta la alt partid, sau trec printr-o faza din asta de nehotarare, in care se gandesc, isi dau o pauza de gandire, mai dau o speranta celor care au fost inainte preferati”, a declarat Dincu pentru Digi24.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri