AcasăEconomieGermania vrea să cumpere 82 de elicoptere civile Airbus H-145M şi să...

Germania vrea să cumpere 82 de elicoptere civile Airbus H-145M şi să transforme unele pentru luptă

Germania şi-a schimbat anul trecut politica de apărare, după ce Rusia a invadat Ucraina, angajând 100 de miliarde de euro (107 miliarde de dolari) pentru a moderniza Bundeswehr, forţele armate ale Germaniei.

Berlinul, care a fost reticent să cumpere o versiune modernizată a elicopterului de atac Tiger de la Airbus, din cauza problemelor operaţionale, vrea să cumpere cele 82 de aeronave pentru 3,05 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari) şi să înarmeze 24 dintre ele cu rachete antitanc.

Ministerul Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Elicopterele H-145M sunt aprobate pentru uz militar, dar nu sunt concepute ca avioane de luptă, iar Bundeswehr are îngrijorări cu privire la adecvarea la luptă a aeronavei şi la protecţia echipajului, pe care ministerul le-a ignorat până acum, se mai arată în articol.

Bundeswehr consideră achiziţia planificată ”o decizie pur politică, care ignoră nevoile operaţionale”, a spus Business Insider, citând o scrisoare a Serviciului Tehnic al Forţelor Armate Germane pentru Avioane şi Echipamente Aeronautice (WTD 61) către Ministerul Apărării.

 

Ultimele Articole