x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.0974
string(16) "instant-articles"

Gest electoral sau solidaritate? Parlamentarii PSD își donează 50% din indemnizație pentru achiziții medicale

Surpriză din partea social-democraților. Liderul Marcel Ciolacu a anunțat că toţi parlamentarii PSD, fără excepție, vor dona 50% din indemnizaţie, în jur de 5.000 de lei, pentru a sprijini achiziţia urgentă de echipamente medicale.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.03.2020, 19:41

„Mă bucur că toți colegii mei au înțeles că în această perioadă trebuie să fie solidari. Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50 la sută din indemnizațiile lor pentru a sprijini achiziția urgentă de echipamente medicale de maximă necesitate”, a afirmat Marcel Ciolacu.

 

Liderul social-democraților a spus că singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea județelor s-a rezumat la 50 de costume de protecție și în jur de 100-200 de măști pentru medici. Adică necesarul pentru o zi.

 

„Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt județe care ne-au spus că sunt mulți oameni care au ieșit din carantină și nu au fost testați! Este foarte grav!”, a afirmat liderul PSD, făcând totodată apel către Executiv și către președintele Klaus Iohannis , din partea tuturor primarilor și președinților de Consilii Județene, să trimită urgent teste către spitale.

 

Un parlamentar are o indemnizaţie de aproximativ 10.000 de lei, net, iar aceasta creşte în funcţie de funcţia pe care o deţine în Legislativ.