AcasăEconomieGheorghe Flutur: Vrem să vină omul cu tichet de vacanţă, să introducem...

Gheorghe Flutur: Vrem să vină omul cu tichet de vacanţă, să introducem trenul turistic Suceava-Vatra Dornei şi să diversificăm turismul ca să putem să avem mai multe nopţi de cazare în Bucovina

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a anunţat că programul guvernamental Anghel Saligny a acordat, până acum, proiecte pentru 33 de UAT-uri în judeţul Suceava, dar mai există o fază, o etapă de alocare de bani.

”Vom avea reţele în localităţi de circa 1.300 de metri de conducte, prin programele guvernamentale”, a spus Flutur, precizând că acest lucru înseamnă circa 70.000 de conectări, de beneficiari şi posibilitatea de a avea o alternativă la lemn şi ”cruţarea pădurilor şi un pas uriaş spre civilizaţie”.

”De asemenea, pentru Dorna, înseamnă Staţiunea Balneară, o perspectivă de dezvoltare şi mai puternică, în perioada care urmează”.

Gheorghe Flutur a mai anunţat că a avut o prezentare cu ministrul Turismului, Daniel Cadariu, despre strategia de dezvoltare a turismului.

”Suntem în staţiunea cea mai veche, Valea Dornei, noi, Consiliul Judeţean Suceava pregătim primul OMD – organizaţia de management al destinaţiei turistice. (..) Ce dorim? Judeţul Suceava are 20 de staţiuni turistice, 4 de nivel naţional şi 16 de nivel local, dorim turism integrat, şi asta înseamnă OMD şi organizare. Vrem să vină omul cu tichet de vacanţă, să introducem trenul turistic Suceava-Vatra Dornei şi să diversificăm turismul ca să putem să avem mai multe nopţi de cazare în Bucovina”, a spus Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean a continuat: ”Tren turistic pe o sută şi ceva de km, de la Suceava la Vatra Dornei, cobori la Gura Humorului, turism cultural şi religios, vii la Câmpulung, pârtie de schi, turism montan, vii la Vatra Dornei, turism balnear. În felul acesta, cu tichet de vacanţă, vândute şi promovate, înseamnă un pas spre dezvoltarea reală a turismului”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean a participat, joi, alături de premierul Nicolae Ciucă, la deschiderea de către Transgaz a magistralei de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei. 

 

 

Ultimele Articole