GHEORGHIȚĂ, despre AstraZeneca: “Ne așteptăm la modificarea recomandărilor din prospect”

0
5

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, spune că nu se așteaptă la o retragere a autorizării de punere pe piață a vaccinului AstraZeneca, după ce un înalt oficial al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a afirmat astăzi că “este clar că există o legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca”. “Ne așteptăm la modificarea recomandărilor din prospect, este posibil ca vaccinul să nu fie recomandat persoanelor cu risc de a dezvolta reacții trombotice”, spune Valeriu Gheorghiță.

 

Vaccinurile anti-covid sunt experimentale? Ministerul Sănătății vine cu explicații

 

Valeriu Gheorghiță mai spune că ședința Comitetului de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului nu s-a încheiat la această oră, iar la finalul ei sunt așteptate noi recomandări în legătură cu vaccinul AstraZeneca.

În România s-au înregistrat până acum 7 cazuri de tromboze la persoane vaccinate împotriva COVID-19, dintre care 3 raportate la vaccinul AstraZeneca și 4 la Pfizer, dar nu s-a stabilit o legătură cu vaccinul. Alte două cazuri sunt în investigare.

 

NU va fi nicio AUTOSTRADĂ. Un deputat știe ce se va întâmpla: Punem pariu?

 

 

“În România nu au fost confirmate cazuri de tromboză asociate cu vaccinul, sunt cazuri extrem de rare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

“Beneficiile în momentul de față depășesc riscurile pentru orice tip de vaccin”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.