x


 • EUR
  4.5988
  USD
  3.9154
 • 15° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  29 km/h
  Umiditate

  93%
  Presiune

  33661 hPa
string(10) "invatamant"

Gheţea vrea ca la emisiunea “Te pui cu blondele” să se pună întrebări de genul “care este obligaţia principală pe care o are un debitor?”

Emisiunile de divertisment ar putea conţine şi întrebări din domeniul financiar pe lângă cele de cultură generală, iar în felul acesta ar putea fi sporită educaţia financiară a cetăţenilor, a declarat marţi Radu Graţian Gheţea, preşedinte CEC Bank şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.03.2017, 14:28 | Actualizat: 28.03.2017, 14:28

‘Am observat emisiuni pe care unii le-ar putea trece la categoria emisiunilor de total divertisment, genul ‘Te pui cu blondele’ sau ‘Ce spun Românii’, emisiunea făcută de Cabral. Sigur, acolo apar tot felul de persoane, dar întrebările sunt de cultură generală şi vrând-nevrând persoana care deschide televizorul se întreabă ‘oare eu ştiu ce întreabă acolo?’….Mă întreb, oare, nu am putea să introducem într-un fel sau altul şi nişte întrebări cu caracter educativ financiar-bancar. De exemplu care este obligaţia principală pe care o are un debitor?’, a spus Radu Graţian Gheţea.

Gheţea a precizat că o cunoaşte pe mama lui Cabral pentru că aceasta a lucrat în sistemul bancar.

‘O să îmi permit să o contactez şi să îi spun ‘haide să încercăm să îl convingem pe Cabral să pună şi nişte întrebări educative, din domeniul educaţiei financiare’, a declarat Radu Graţian Gheţea.

Acesta a spus că bancherii trebuie să folosească toate canalele pentru a-i face pe clienţi să înţeleagă noţiunile financiare şi obligaţiile părţilor.