AcasăEconomieGhinea: Experţii de la CE se aşteaptă ca acordul operaţional al României...

Ghinea: Experţii de la CE se aşteaptă ca acordul operaţional al României să fie adoptat în luna martie. România poate, procedural, trimite o nouă cere de plată din PNRR după semnarea acestui acord

„Pe MonitorPNRR avem veşti bune pentru români şi mai puţin bune pentru PSD. Vestea bună pentru români este că experţii de la Comisie se aşteaptă ca acordul operaţional al României să fie adoptat în luna martie a acestui an. România poate, procedural, trimite o nouă cere de plată din PNRR după semnarea acestui acord. Despre ce este acordul acesta exact sunt detalii în linkul din primul comentariu. Vestea mai puţin bună pentru pentru PSD este că acordul operaţional trebuie să respecte întocmai prevederile PNRR. Comisia a confirmat că nu se poate modifica sau amâna vreun jalon sau vreo ţintă. Ele trebuie prezentate, detaliate şi implementate exact aşa cum au fost agreate în PNRR. Dacă PSD se gândeşte că prin aceste acorduri poate renegocia PNRR, se înşală. Este ceea ce a transmis Comisia în discuţia pe care a avut-o recent Dragoş Pîslaru, la Parlamentul European”, a scris Cristian Ghinea, miercuri pe Facebook. 

 

El a mai spus că Acordul Operaţional e un instrument de monitorizare care ia jaloanele oficiale din PNRR şi le sparge în etape intermediare.

 

„De gen: dacă guvernul are de lansat o licitaţie se stabileşte când se face exact publicare spre consultare a caietului de sarcini. Practic, o detaliere a traseului de implementare. Avem promisiunea Comisiei că toţi aceşti paşi intermediari vor fi publici, deci că acordul operaţional va fi publicat. Cum am făcut transparenţă maximă şi la PNRR în sine. Comisia ţine guvernul de mână. Hai, băi, la muncă, lăsaţi smiorcăiala!”, a completat Ghinea.

 

Ultimele Articole