AcasăPoliticGhinea le răspunde lui Bode și Ciolacu: ”Pe fond, băieții ăștia chiar...

Ghinea le răspunde lui Bode și Ciolacu: ”Pe fond, băieții ăștia chiar sunt atât de proști cât par”

Fostul ministru USR Cristian Ghinea a explicat luni seară că nu a secretizat conținutul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), așa cum a fost acuzat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, ci doar a solicitat un circuit al comunicării cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema comentariilor lor legate de negocieri.

”PNRR l-am publicat noi, complet, singurul guvern care a publicat toate anexele. Înainte de a fi gata, am mers de 3 (trei) ori în Parlament. Am invitat pesediștii la minister să îl consulte. Ei nu au făcut asta cu celelalte programe de fonduri europene, cu nici unul dintre ele. TOT PNRR se găsește încă pe site-ul ministerului: aici. Așa se și numește fișierul și linkul, PNRR Complet: https://mfe.gov.ro/pnrr-complet/. Complet, bă, Marcele.

Marea dovadă a lui Ciolacu sunt câteva notițe scrise parțial de mine parțial de un secretar de stat unde stabileam cine are acces la comentariile Comisiei Europene. Comisia nu publică comentariile trimise oficial. După ce s-au scurs prin presă, cei de la Comisie au spus că nu ne mai trimit comentarii scrise. Ceea se îngreuna enorm procesul rapid de negocieri. Am anunțat de atunci, am zis-o eu în interviuri, că vom stabili circuitul hârtiilor astfel încât negocierile să meargă rapid: miniștri, secretari de stat, echipa PNRR din MIPE.

Deci, marea dovadă a lui Marcel că PNRR e secret nu se referă la PNRR, care e public tot, ci la comentariile Comisiei”, a transmis Ghinea pe pagina sa de Facebook.

USR-istul a făcut o comparație între acțiunile celor, Marcel Ciolacu și Lucian Bode.

”Da, probabil nimeni nu se gândea că Bode poate copia din texte de pe Wikipedia. Asta în 2018, DUPĂ toate scandalurile de plagiat cu Ponta et co. Ei bine, a făcut-o. Acum, evident că așteptăm decizia Comisiei de Etică de la UBB – aș vrea să văd cum explică comisia de etică studenților că nu e plagiat un text tradus cuvânt cu cuvânt fără nici o trimitere sau citare, chiar aș vrea să o văd. Am publicat azi și teza (pe care o au și ei la facultate) și textul sursă.

Dar, da, nici mie nu îmi venea să cred. Și totuși…

Pe fond, băieții ăștia chiar sunt atât de proști cât par”, a scris Ghinea.

El anunță că va face o cerere de acces pe legea 544 pentru a primi toată corespondența primită de la Comisie pe Programele Operaționale.
”Potrivit indignării celor doi Marcei (n.r. Marcel Ciolacu și Ion Marcel Boloș), ar trebui să fie publică. Dacă nu mi-o dă, va trebui să explice de ce nu e publică, publicului și în fața judecătorilor. Mvai, câte bale au curs astă seară la Ghiță TV pe subiect, a găsit Marcel, acest sfânt protector al familiei tradiționale și al fotomodelelor de la ANRE, a găsit DOVADA. Of, of, măi, măi”, a mai scris Ghinea.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.