AcasăGeneralGigi Becali, datornic major! Clubul său a pierdut procesul cu Primăria Capitalei

Gigi Becali, datornic major! Clubul său a pierdut procesul cu Primăria Capitalei

FCSB e chiriașul principal pe Arena Națională și e și un datornic major. Clubul lui Becali a pierdut un proces cu Primăria, căreia trebuie să îi achite mai mult de un milion de lei după ce nu a plătit chiria pentru 15 meciuri disputate pe Arena.

O afacere FCSB-Primărie s-a transformat într-un proces pe care clubul lui Becali l-a pierdut și datorează acum mai mult de un milion de lei, mai exact: 1.056.969.

Cum s-a ajuns aici? În vara anului 2017 a fost înlocuit gazonul de pe Arena Națională. Becali a anunțat atunci că avea o înțelegere cu Primăria pe care o conducea fina lui, Gabriela Firea: „O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm”.

FCSB, datoare către Primăria București

Clubul a procedat astfel și nu a mai plătit chiria pentru 15 meciuri pe care le-a disputat pe Arena Națională. Primăria a apelat la instanțe ca să recupereze banii și a câștigat deja de două ori. FCSB mai are posibilitatea unui recurs. 

Ce înseamnă datoria acumulată:

  • Chiria neplătită: 878.380,73 lei
  • Utilități: 137.093,39 lei
  • Penalități de întârziere: 41.495,17 leia

Primăria a obținut o victorie în instanță pe 10 iunie 2021, apoi alt judecător a respins apelul FCSB-ului pe 18 ianuarie anul acesta. Înfrângerile din justiție nu l-au convins pe Becali că ar trebui să achite milionul de lei, el tot mai speră să rezolve situația și să-i fie recunoscută contribuția pe care a avut-o la schimbatul ierbii.

Valeriu Argăseală, președintele clubului, a încercat recent să obțină o întâlnire cu primarul Nicușor Dan, cu speranța că edilul ar interveni pentru ca FCSB să scape de datorie.

Clubul lui Becali a fost contribuabilul principal de când a apărut Arena Națională. Au mai jucat acolo echipa națională, Dinamo, Rapid, au mai existat concerte și alte evenimente, însă niciun alt chiriaș nu a ocupat stadionul cu aceeași frecvență pe care au înregistrat-o roș-albaștrii. Ei au încercat în ultima vreme să mai reducă numărul meciurilor pe care le au pe Arena și să joace unele partide pe niște stadioane mai ieftine.

Au încercat să închirieze noua arenă din Ghencea sau “Arcul de Triumf”, însă nu au avut succes. În Ghencea nu îi dorește CSA Steaua, proprietarul stadionului și dușmanul principal din fotbal al lui Gigi, iar la “Arc” insistă Federația de Rugby să aibă exclusivitate.

Ultimele Articole