Give an Angel, o combinație unică de caritate, criptomonede și blockchain

O platformă de social media care încorporează tehnologia blockchain, criptomonede, tokenuri și nu în ultimul rând, cel mai important aspect, acte caritabile. Asta a inventat o tânără româncă, Alina Anton, care împreună cu tatăl ei a pus pe picioare Give an Angel, o platformă care încurajează oamenii să facă acte caritabile, iar în schimbul lor, aceștia sunt răsplătiți.

Cum se pot cumpăra tokenuri ANGEL

În prezent, Give an Angel se află în etapa de Private Sale, unde fiecare investitor interesat poate negocia alături de Fundație un număr de tokenuri pe care să le cumpere. Pentru suma negociată investitorii vor primi monede virtuale ANGEL, iar Fundația le va folosi investiția pentru a derula etapele de implementare ale proiectului.

Oricine poate să-și facă un cont pe Give an Angel, la fel ca pe Facebook, Instagram sau Twitter. În momentul în care contul este finalizat, se deschide în mod automat și un portofel digital. Acesta poate fi folosit pentru a cumpăra tokenuri ANGEL sau pentru a le colecta pe cele primite. Poți face rost de monedă dacă realizezi acte de caritate pe care ulterior le postezi pe pagina ta. „Fiecare om care postează o faptă bună pe platformă este răsplătit în criptomoneda ANGEL. Cu cât mai multe interacțiuni are postarea sa, cu atât mai multe monede ANGELS o să primească”, explică Alina Anton mecanismul.

După Private Sale, tokenurile urmează să fie listate pe platformele de trading, unde o să înceapă să prindă o valoare pe piață. Din acel moment, fundația o să înceapă campania de marketing, va promova misiunea sa și platforma Give an Angel. Sfârșitul anului 2021 sau începutul anului 2022 va fi perioada în care pagina de social-media va deveni publică, conform aprecierilor Alinei, iar oamenii vor putea începe să posteze actele caritabile. Primul pas în România, apoi în Europa, urmând întreaga lume. Ultimul an în care vor fi minate tokenuri ANGEL va fi 2031.

 

Fiacare faptă bună va fi răsplătită

 

Planul este ca fiecare faptă bună pe care o realizezi să poate ajunge să fie răsplătită. Dacă te-ai dus o zi să faci voluntariat și ai ajutat niște copii cu temele de școală și postezi activitatea ta pe peretele digital, ai șansa să câștigi monede ANGELS. În loc de like-uri există „Wings” (n.r. „aripi”) cu care restul utilizatorilor interacționează cu postarea ta. Cu cât faci rost de mai multe „Wings”, cu atât ai mai multe șanse să fii răsplătit de Fundația Give an Angel cu tokenuri. După, tu poți face orice vrei cu ele: să le schimbi în lei, trading sau poate chiar să le dăruiești mai departe. Alina Anton, alături de echipa sa, s-a gândit la o formă cât mai dinamică și inovativă pentru acest sistem. Practic, actele caritabile s-ar putea transforma într-un joc satisfăcător pentru noi toți și așa am putea schimba puțin câte puțin. Este similar cu principiul „pay it forward”.

 

De ce blockchain?

 

De ce a ales Alina Anton să încorporeze tehnologia blockchain? În primul rând, nu putem să negăm entuziasmul din jurul criptomonedelor. Popularitatea lor a crescut exponențial odată cu pandemia și pare că orice s-ar întâmpla, oamenii nu sunt dispuși să renunțe la această nouă formă de tranzacționare sau investiții. În al doilea rând, tehnologia aceasta deține și două aspecte ce sunt esențiale experenței utilizatorilor de pe platforma de social media. Este vorba despre tranzacții rapide și directe în portofelul virtual al persoanei care a realizat o cauză nobilă. Este la fel de simplu de donat ca printr-un transfer bancar sau mesaj pe telefon, însă acest aspect de criptomonedă ar putea aduce și mai mulți oameni către tărâmul actelor caritabile. În al treilea rând, blockchain permite ruperea barierelor fizice sau virtuale atunci când vine vorba despre tranzacționare. Dacă te impresionează un caz din Asia, să dăm un exemplu, poți dona în câteva secunde tokenuri ANGEL prin intermediul platformei. Acest lucru vine ca o completare pentru transferurile bancare sau SMS-urile care pot întâmpina probleme atunci când vorbim despre spațiul internațional: „Vrem să creăm o comunitate de oameni binevoitori, care să facă fapte bune. Dacă vom colabora toți, putem atinge un bine absolut”, susține Alina Anton, CEO-ul Give an Angel.

Un alt mare avantaj pe care blockchain-ul îl aduce în calcul este și transparența. Fiecare tranzacție poate fi urmărită și vei știi de la cine vei primi bani sau cui îi vei dona. Evident, fiecare persoană poate să-și păstreze anonimatul dacă dorește, însă această transparență vine în a demonta scepticismul unora cu privire la unde ajung „de fapt” fondurile.

 

Alături de Give an Angel

 

Cine stă alături de Alina Anton? Specialiști în blockchain, IT-iști și oameni de afaceri care au pus pe picioare start-up-uri, businessuri și care cred în idealul platformei.

Filosofia din spatele Give an Angel este că fiecare dintre noi are câte un înger. Astfel, numărul monedelor existente pe piață va fi direct proporțional cu cel al oamenilor de pe glob. Filosofia aceasta va funcționa până în anul 2031, când pe pământ se apreciază că vom ajunge la un număr de 8,6 miliarde de persoane. De atunci înainte nu vor mai apărea noi monede. Scopul este simplu: dacă există un număr infinit de tokenuri ce pot fi generate, valoarea lor nu o să crească în timp, ci doar o să scadă. Cu un număr finit, moneda poate acumula valoare, deoarece ea o să fie prezentă și pe platformele de tranzacționare, crede Alina Anton.

 

Miliarde de tokenuri vor fi donate

 

Fundația va deține 61% dintre monede. Acesta vor fi donate în platforma Give an Angel. Asta ar însemna aproape 5,3 miliarde de tokenuri ANGEL destinate pentru cauze caritabile. Acesta este și unul dintre elementele definitorii ale procesului de listare a monedei virtuale. Valoarea sa o să fie acordată de backgroundul pe care îl va fonda, respectiv platforma de social-media caritabilă. Din acest motiv, majoritatea tokenurilor o să fie folosite pentru donații, iar de acolo, oamenii vor putea face ce doresc ei cu ele. Sistemul blockchain este unul bazat pe libertate, iar fundația își propune să susțină această libertate: dacă vrei primi 10 lei în ANGEL pentru că ai ajutat o băbuță să treacă strada de la un donator, tu îi poți folosi pentru a mai ajuta o altă persoană sau pur și simplu pentru a tranzacționa crypto.

Peste 11% din totalul monedelor o să fie acordate Partenerilor și Consilierilor proiectului. Acești asociați care vor ajuta cauza Give an Angel și atingerea obiectivelor vor fi răsplătiți ulterior tot prin monede, fiind forma de recuperare a investiției. Alte 12% vor fi rezervate către vânzarea în etapa Private Sale. Restul tokenurilor o să ajungă la echipa fondatoare, la trezoreria fundației, la fondul de lichidități și la premiile acordate în platformă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed