Google a încheiat un acord de 391,5 milioane de dolari cu 40 de state americane, pentru închiderea unui proces privind urmărirea locaţiei

Chiar şi atunci când utilizatorii credeau că au dezactivat urmărirea locaţiei în setările contului lor, Google a continuat să colecteze informaţii despre locul lor, a spus biroul procurorului general din Oregon.

Acordul impune ca grupul Google să fie mai transparent cu utilizatorii şi să ofere informaţii mai clare referitoare la urmărirea locaţiei, începând din 2023.

Rosenblum a condus acordul împreună cu procurorul general din Nebraska Doug Peterson.

Este cel mai mare acord privind confidenţialitatea consumatorilor condus vreodată de un grup de procurori generali, potrivit comunicatului.

”În concordanţă cu îmbunătăţirile pe care le-am făcut în ultimii ani, am soluţionat această investigaţie, care s-a bazat pe politici de produse învechite, pe care le-am schimbat cu ani în urmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, José Castañeda, într-un comunicat.

Un raport din 2018 al Associated Press a dezvăluit baza anchetei.

”De ani de zile, Google a prioritizat profitul faţă de confidenţialitatea utilizatorilor. Au fost vicleni şi înşelători. Consumatorii credeau că şi-au dezactivat funcţiile de urmărire a locaţiei pe Google, dar compania a continuat să înregistreze în secret mişcările lor şi să folosească aceste informaţii pentru agenţii de publicitate”, a spus Rosenblum în comunicat.

Luna trecută, Google a soluţionat un proces similar cu statul Arizona, pentru 85 de milioane de dolari, iar compania se confruntă cu alte procese pe aceeaşi temă în Washington D.C., Indiana, Texas şi statul Washington.

Cei patru procurori generali ai acestor state susţin că Google folosea datele despre locaţie pentru afacerea sa cu publicitate.

Procesele cer instanţei să solicite Google să renunţe la orice algoritmi creaţi cu câştigurile presupuse că ar fi fost obţinute ilegal, alături de profiturile aferente.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed