AcasăEconomieGoogle îşi schimbă numele în Topeka? Află care au fost farsele de...

Google îşi schimbă numele în Topeka? Află care au fost farsele de 1 aprilie din presa internaţională

Google a decis să se numească de acum Topeka, după numele oraşului din Kansas care urmează să primească numele…Google.

“Suntem fericiţi să anunţăm că la 1 aprilie Google şi-a schimabt numele în Topeka”, scria pe blogul Google, într-un mesaj semnat “Eric Schmidt, director al Topeka”.

“Luna trecută, primarul din Topeka a şocat planeta anunţând că oraşul său se va numi de acum Google. De atunci ne-am tot întrebat cum am putea răspunde acestui gest emoţionant”, potrivit mesajului. “Nu ne-a fost uşor să luăm această decizie. Până la urmă, exista o oarecare valore de marcă asociată cu vechiul nostru nume. Cuvântul ‘topeka’ vine dintr-un termen folosit de triburile din Kansa şi Iowa pentru a desemna ‘un loc propice pentru scoaterea cartofilor’. Vrem să credem că site-ul nostru este unul dintre cele mai bune locuri pentru a scoate informaţii”.

Prima doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, va cânta imnul francez înainte de primul meci al echipei Franţei în Capetown, la 11 iunie, scrie La lettre du continent.

Mary Shakespeare, născută Arden, mama celui mai cunoscut dramaturg englez, era de fapt Mary “Ardennes”, după numele unei păduri din nordul Franţei, a spus un “expert” la BBC. “Fireşte, îi avem pe Racine şi Moliere, dar trebuie să facem loc şi altor autori”, a spus fostul ministru francez al culturii, care a confirmat că a participat cu drag la această glumă.

Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair a anunţat că avioanele sale vor avea aparate automate pentru băuturi, ţigări care nu scot fum, dar şi prezervative, pentru ca personalul de bord să fie redus la jumătate.

Pentru a menţine mai curate trotuarele din Varşovia, proprietarii de câini vor trebui să ducă la un birou municipal cantitatea de excremente fixată de administraţie în funcţie de rasa şi greutatea câinelui, a anunţat Gazeta Wyborcza.

Starea drumurilor i-a inspirat pe jurnaliştii belgieni. Potrivit La Libre Belgique, “condamnaţi la muncă silnică” vor trebui să umple gropile din drumuri. Tot în Belgia, regele “Albert al II-lea se va duce în Congo cu vaporul” pentru aniversarea a 50 de ani de la independenţa fostei colonii, scrie Le Soir. “Cabinele de la babord vor fi fixate francofonilor, iar cele de la tribord, neerlandofonilor”.

Tot pe tema multiculturalismului, Der Tagesspiegel scrie despre un proiect de amplasare a unor panouri bilingve cu nume de străzi într-un cartier din Berlin unde locuiesc mulţi turci.

Sydney Morning Herald şi radio ABC au asigurat, cu ajutorul unui imitator, că David Beckham a acceptat să antreneze echipa de fotbal a Australiei.

În ceea ce îl priveşte pe Papă, el se pregăteşte să lanseze o companie aeriană, Vatican’Air, cu un singur avion, spune agenţia I-media.

Cipuri au fost puse pe ascuns sub pielea tuturor suedezilor vaccinaţi împotriva gripei H1N1, asigură Metro din Suedia. Aceste implanturi le permit să treacă fără control de porţile metroului din Stockholm.

De la jumătatea lunii aprilie, maşinile de Formula 1 nu vor mai avea decât trei roţi, anunţă în Finlanda canalul MTV3, alături de o fotografie.

Ultimele Articole