x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(8) "economie"

Google opreşte publicitatea politică referitoare la alegerile din SUA până cel puţin pe 21 ianuarie, după violenţele de la Capitoliul din Washington

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 14.01.2021, 7:27

Emailul afirmă că măsura a fost luată ”în urma evenimentelor fără precedent de săptămâna trecută şi înaintea inaugurării prezidenţiale” care va avea loc pe 20 ianuarie.

Într-un comunicat Google afirmă că ”va opri temporar toată publicitatea politică, pe lângă toate reclamele referitoare la inculpare, inaugurare, sau protestele de la Capitoliul SUA”.

Măsura, care intră în vigoare joi, nu va face excepţii pentru organizaţiile de presă sau comercianţi care desfăşoară reclamele.

Pe 10 decembrie, Google ridicase interzicerea temporară a reclamelor legate de alegeri, care intrase în vigoare după închiderea urnelor în alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA şi care avea rolul să limiteze dezinformarea şi alte abuzuri pe platformele sale.

Facebook a întrerupt, de asemenea, reclame politice după alegerile din 3 noiembrie, deblocând pentru scurt timp reclamele în preajma alegerilor din Georgia pentru Senatul SUA, la începutul acestei luni.

O purtătoare de cuvânt a Google a spus că compania foloseşte o versiune limitată a politicii sale privind ”evenimentul sensibil”, de la atacul din 6 ianuarie împotriva Capitoliului SUA al susţinătorilor preşedintelui Donald Trump, ceea ce însemna că nu permite reclame referitoare la violenţa politică din Capitol.

Politica Google urmăreşte să interzică conţinutul care ar putea valorifica evenimente precum urgenţele de sănătate publică sau dezastrele naturale. În email, Google reaminteşte agenţiilor de publicitate politica sa împotriva reclamelor care promovează ura sau care incită la violenţă.

”Având în vedere evenimentele din săptămâna trecută, suntem extrem de vigilenţi cu privire la aplicarea oricăror reclame care ar putea fi în mod rezonabil interpretate că depăşesc această linie”, potrivit companiei.