AcasăActualitateGrapini vrea să schimbe legislaţia în domeniul turismului balnear

Grapini vrea să schimbe legislaţia în domeniul turismului balnear

“Încă înainte de a şti că turismul intră în portofoliul meu, ca simplu cetăţean sufeream că în România turismul balnear a fost abandonat. Chiar cred că turismul balnear trebuie să fie o prioritate. Doresc să pun în evidenţă şi să prioritizez unele proiecte. Marţi mă întâlnesc cu ministrul Sănătăţii pentru a stabili ce putem să facem pentru turismul balnear”, a spus Grapini vineri la un seminar.

 

Ea a afirmat că a revăzut toată legislaţia din domeniu împreună cu ministrul Sănătăţii şi că este necesară schimbarea câtorva legi şi ordonanţe.

 

“De exemplu, nu există o reglementare corectă, o delimitare a unui perimetru în jurul izvorului, pentru a nu fi afectată calitatea. Concomitent cu continuarea proiectelor, cu strategia pe turism balnear, noi trebuie să avem şi o aşezare a legislaţiei, pentru că avem un amestec de ordonanţe, legi şi hotărâri care până la urmă unele sunt contradictorii, altele nu reglementează suficient”, a mai spus ministrul delegat.

 

Grapini a afirmat că a stabilit deja de săptămâna viitoare întâlniri pentru a vedea dacă se pot modifica actele legislative.

 

“Am bătut toată România şi sufăr când văd ce se întâmplă la unele dintre staţiuni, aşa cum este Herculane, unde eu mergeam frecvent înainte se 1989, şi văd ce a ajuns acum. Trebuie să vedem cum a fost în trecut, de ce a ajuns aşa şi cum putem corecta. Eu spun fără nicio reţinere că există nişte dificultăţi pentru că anumite locuri au fost privatizate şi să vedem cum putem să facem ca să respectăm şi dreptul de proprietate, dar să şi valorificăm acele locuri. Este anormal ca o ţară, când are anumite lucruri specifice şi unice, să nu focusese proiectele spre ele”, a mai spus minisrul pentru IMM şi Turism.

Ultimele Articole