x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "externe"

Grecii nu vor să vândă: Aceasta este o resursă strategică. Trebuie să rămână a statului!

Guvernul Greciei va analiza optiuni alternative la privatizarea companiei ADMIE, care gestioneaza reteaua nationala de electricitate, in contextul in care vanzarea este solicitata de creditorii internationali, a declarat Panos Skourletis, ministrul elen al Energiei.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: wall-street.ro | Publicat: 27.07.2015, 7:25

“Vom incerca sa gasim masuri alternative, echivalente, asa cum a fost cazul si in alte tari europene”, a declarat Panos Skourletis intr-un interviu acordat revistei Agora, citat de Mediafax.

“Reteaua energetica are o importanta strategica, astfel ca ar trebui sa ramana a statului”, a argumentat Skourletis, potrivit Reuters.
In cadrul masurilor convenite cu Eurogrup, Grecia a stabilit vanzarea companiei ADMIE, cu exceptia situatiei in care vor fi identificate modalitati de reintrare in concurenta.

Fostul guvern conservator de la Atena lansase procedurile pentru vanzarea a 66% din pachetul de actiuni al companiei ADMIE, o unitate a grupului de electricitate de stat PPC (DEHr.AT). Insa Guvernul premierului de extrema-stanga Alexis Tsipras a blocat procedurile de privatizare imediat dupa inceperea mandatului, in ianuarie. “Trebuie sa intelegem ca rolul grupului energetic PPC si activele ADMIE sunt de nepretuit”, a spus Skourletis.

mai multe, pe wall-street.ro