AcasăExterne„Greșeala” făcută de Ambasada Rusiei din Suedia: A pus pe Twitter o...

„Greșeala” făcută de Ambasada Rusiei din Suedia: A pus pe Twitter o imagine care e considerată de Kremlin drept „material extremist”

Ambasada Moscovei din Suedia a postat pe Twitter marți un mesaj de propagandă în care se lăuda că prețul benzinei este mult mai mare în Europa decât în Rusia, dar a postat o hartă care aproape sigur va irita Kremlinul.

Mai exact, reprezentanța diplomatică a publicat pe contul său de Twitter o hartă pe care Ucraina apare cu granițele sale legitime și recunoscute internațional, dar diferită de hărțile oficiale ale Rusiei, unde sunt incluse Crimeea, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, zone pe care Federația Rusă pretinde că le-a „anexat”.

Hărțile care nu sunt pe placul Kremlinului, considerate „materiale extremiste”

Amintim că Guvernul Rusiei și-a exprimat pe 9 ianuarie sprijinul pentru un amendament legislativ care clasifică hărțile care contestă „integritatea teritorială” oficială a țării drept materiale extremiste ce atrag pedepse penale.

Amendamentul la legislația rusă împotriva extremismului stipulează că „documentele cartografice și alte documente și imagini care contestă integritatea teritorială a Rusiei” vor fi clasificate drept materiale extremiste, a relatat TASS.

Noul amendament, a scris agenția de presă rusă, a apărut după ce autorii săi au atras atenția că unele hărți distribuite în Rusia contestă „apartenența teritorială” a Peninsulei Crimeea și a Insulelor Kurile.

Rusia a „anexat” Crimeea ucraineană în 2014 – o acțiune respinsă de Ucraina și de multe țări ca fiind ilegală. De atunci, ucrainenii și guvernul lor au contestat deseori hărțile lumii care arată Crimeea ca făcând parte din teritoriul Rusiei.

(foto articol: DreamsTime.com)

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.