AcasăActualitateGrevă spontană la CE Oltenia. Minerii refuză să intre în cariera Jilț...

Grevă spontană la CE Oltenia. Minerii refuză să intre în cariera Jilț Sud

Zeci de mineri care lucrează la Cariera Jilț au protestat, luni dimineață, refuzând să intre în carieră. Oamenii s-au adunat în fața sediului și discută cu reprezentanții din conducere care încearcă să îi convingă să își reia munca.

„În tanchetele care fac transportul acum avem voie să ne urcăm sau nu? Care sunt conforme”, se aud vocile muncitorilor. Minerii din schimburile I și III s-au adunat în curtea unității miniere și refuză să urce în tanchete. Ei reclamă condițiile de muncă.

Minerii sunt hotărâți să plece pe jos până la Târgu Jiu, la sediul companiei, dacă cerințele pe care le au nu o să fie îndeplininte, scrie Gorj Expres.

Cosmin Trufelea, membru al Directoratului, se afla în drum spre Jilț Nord, la ora transmiterii acestei știri. Acolo este deja noul director al Direcției Miniere, potrivit presei locale.

Pe data de 17 ianuarie trei muncitori și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau, plină cu muncitori, s-a răsturnat. După tragedie, doi directori de la Cariera Jilț Sud au demisionat. Minerii cer și demisia lui Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CE Oltenia.

Ministrul Energiei ar urma să îl demită pe șeful CE Oltenia

Virgil Popescu, ministrul Energiei, ar urma să ceară, astăzi, demiterea șefilor de la CE Oltenia, ca urmare a accidentului de la cariera Jilţ Sud, soldat cu moartea a trei persoane şi cu rănirea altor 10.

Surse din minister informează că Virgil Popescu va solicita nu doar schimbarea din funcţie a lui Daniel Burlan, ci şi schimbarea unui alt membru al directoratului CE Oltenia, Marius Negru, fost consilier judeţean PSD.

Mai mult, este de aşteptat ca ministrul Energiei să ceară şi un control vizînd achiziţiile dispuse de Daniel Burlan, în calitate de preşedinte al Directoratului CE Oltenia.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, vineri după întâlnirea pe care a avut-o cu şefii Complexului Energetic Oltenia, că va avea vizite inopinate şi în alte locuri pentru a vedea cum se desfăşoară treaba în teren.

El a mai spus că rezultatul preliminar al corpului de control pe care l-a trimis în urma accidentului de la Jilţ Sud va fi prezentat mai întâi premierului şi ulterior în prima şedinţă de Guvern, însă verificările nu se vor încheia.

S-a cerut și demisia lui Virgil Popescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Cosmin Mihai Popescu, considerat un apropiat al lui Marius Negru, a solicitat duminică demisia ministrului Energiei Virgil Popescu pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului de la cariera Jilţ Sud. „M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul.

Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu şi terminând cu modul în care, acum, batjocoreşte o tragedie şi profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a adăugat social-democratul.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.