Grijile care nu-i lasă pe miliardari să doarmă

Un studiu numit Raportul Bogăției Lumii 2015 (World Wealth Report 2015), realizat de Capgemini și RBC Wealth Management și publicat recent, pune pe tapet cele mai răspândite griji care le dau dureri de cap marilor bogați ai lumii, scrie Business Insider.

 

Astfel, conform raportului citat, tinerii bogați au cu mult mai multe îngrijorări decât oamenii avuți care au o vârstă mai înaintată. Studiul a cuprins persoane cu averi mari, care au o sumă destinată investițiilor de peset un milion de dolari, exceptând valoarea locuinței, obiectele de colecție, consumabilele și bunurile de consum de lungă durată.

 

Domeniul care naște cele mai mari îngrijorări în rândul persoanelor cu mulți bani este „sănătatea mea și a familiei mele”, confirmând astfel faptul că o sumă mare de bani în conturi nu garantează nici pe departe o sănătate de fier. 70% dintre bogații care au sub 45 de ani au această temere, la fel ca 69% dintre cei peste vârsta menționată.

 

Aceasta este urmată de îngrijorările legate de faptul că bunurile lor vor rezista toată viața lor. 68% dintre bogații mai tineri se gândesc la asta, la fel ca și 65% dintre cei de peste 45 de ani.

 

Pe al treilea loc în clasamentul celor mai răspândite îngrijorări se situează „să-mi pot permite același stil de viață la pensie”, cu 67% dintre tinerii bogați și 61% dintre cei mai în vârstă gândindu-se frecvent la acest subiect.

 

Creșterea costurilor cu îngrijirea sănătății reprezintă un motiv puternic de îngrjiorare pentru 65% dintre bogații care au o vârstă de până la 45 de ani și pentru 62% dintre cei peste această vârstă.

 

De asemenea, 63% dintre bogații tineri și 56% dintre cei de peste 45 de ani își fac probleme legate de impactul economiei asupra abilității lor de a-și îndeplini scopurile financiare.

 

Alte motive serioase de îngrijorare ale milionarilor sunt: posibilitatea majorării taxelor, performanțele viitoare ale burselor, amenințarea ca venitul să nu țină pasul cu inflația, furtul de identitate/crimă la adresa persoanei sau a finanțelor personale, dar și accesul la o educație de calitate.

 

Alte griji pe care le au în jur de 55% dintre oamenii cu averi mari sunt: performanțele viitoare ale pieței imobiliare, creșterea costurilor pentru educație, tensiunile și protestele sociale, amenințarea terorismului, faptul că generația viitoare nu va fi capabilă să gestioneze averea moștenită și riscurile geopolitice.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed