AcasăEconomieGrindeanu: Am semnat astăzi un contract de finanţare pentru Aeroportul Internaţional din...

Grindeanu: Am semnat astăzi un contract de finanţare pentru Aeroportul Internaţional din Craiova. Achiziţia are o valoare de 12 milioane de euro şi va fi finanţată prin fonduri europene

„Modernizarea aeroporturilor din România continuă! Am semnat astăzi un contract de finanţare pentru Aeroportul Internaţional din Craiova. Prin acest nou proiect vor fi achiziţionate echipamente pentru asigurarea unor servicii de prevenţie şi de intervenţie împotriva incendiilor, dar şi pentru buna funcţionare a pistei în cazul condiţiilor meteo nefavorabile”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook. 

El a explicat şi echipamentele care vor fi cumpărate.

„Printre echipamentele şi utilajele care vor fi achiziţionate se numără: – autospeciale pentru curăţarea pistei şi pentru îndepărtarea zăpezii; – echipamente pentru degivrarea pistei şi a aeronavelor; – echipamente pentru determinare coeficientului de frânare pe suprafeţele aeroportuare; – autospeciale pentru stingerea incendiilor”, a completat ministrul Transporturilor.

Acesta a adăugat că „achiziţia are o valoare de 12 milioane de euro, este obligatorie pentru respectarea regulamentelor internaţionale din domeniul aviaţiei, şi va fi finanţată prin fonduri europene (FEDR)”.

„Procedura trebuie să se încheie până cel mai târziu la sfârşitul anului viitor (2023)”, a conchis Grindeanu.

 

Ultimele Articole