AcasăEconomieGrindeanu: Nu vreau să fac show ca alţii, au rupt contracte şi...

Grindeanu: Nu vreau să fac show ca alţii, au rupt contracte şi apoi alţii s-au chinuit câţiva ani să repare/ Nu e rolul unui ministru să rezilieze contracte, dar dacă cineva nu intră pe termenii contractuali nu am nicio ezitare să iau aceste decizii

Sorin Grindeanu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă în cazul pasajului Cernica, unde sunt întârzieri la lucrări, ar putea fi reziliat contractul.

 

“Aş vrea să extrapolez un pic, nu doar cu Cernica, mai sunt constructori care au contracte cu Ministerul Transporturilor şi care nu înţeleg că acest ritm, poate cu care au fost obişnuiţi, nu mai este de acceptat. În schimb, alţii îşi fac treaba. Şi mulţi dintre ei chiar inaugurează ceea au de făcut sau termină lucrările înainte de termen. Nu e singurul exemplu unde nu se înscriu în termenii contractuali. Pârghiile pe care CNAIR-ul le are sunt cele date de lege: certificate negative, tocmai de aceea am schimbat legea. Cred că a fost cel de-al doilea set de certificate negative pe care noi le-am dat în urmă cu aproximativ două săptămâni, pe cei care au lucrări în întârziere sau lucrări care se desfăşoară neconform cu contractul, urmând să se intre pe acea procedură schimbată undeva în aprilie, mai, în Guvern să se intre pe acea procedură simplificată de reziliere şi reatribuire”, a declarat Grindeanu. 

 

El a anunţat că vor fi reziliate contracte în această toamnă pentru cei care nu respectă termenii contractuali la lucrările de infrastructură. 

 

“M-am săturat eu cu unii dintre ei să le tot atrag atenţia. Eu nu vreau să fac show cum au făcut alţii. Au venit în faţa camerelor de luat vederi, au rupt contracte şi după aceea, timp de câţiva ani, s-au chinuit să repare ce au făcut unii în impulsuri din astea, să zicem, care ţin de adrenalină. Nu vreau să fac acest lucru. Nu e rolul unui ministru să rezilieze contracte, dar dacă cineva nu intră pe termenii – şi în mod repetat acest lucru – pe termenii contractuali, nu am nicio ezitare să iau aceste decizii. Se vor lua. O să vedeţi că se vor lua în această toamnă şi pentru alţi”, a explicat Sorin Grindeanu.

Ultimele Articole