x


  • EUR
    4.8590
    USD
    4.1269
string(8) "economie"

Grupul brazilian Stefanini şi-a propus ca jumătate din cei 25.000 de angajaţi să lucreze de la distanţă în următoarele 12-18 luni. Compania face angajări

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 10.08.2020, 15:25

De asemenea, grupul anunţă că face angajări, indiferent de localizarea geografică.

Compania are 2.500 de angajaţi la nivelul ţărilor din regiunea EMEA, dintre care peste 1.600 lucrează în România, în cele trei birouri din Bucureşti, Sibiu şi Târgu Mureş.

”Compania globală de tehnologie Stefanini a lansat proiectul ‘Stefanini Everywhere’, prin care explorează implementarea de noi modele de lucru şi o recrutare extinsă la nivel geografic, cu obiectivul ca aproximativ 50% din angajaţii săi din întreaga lume să lucreze de la distanţă în următoarele 12-18 luni, cu o flexibilitate variabilă, împărţită pe trei categorii. Pandemia de Coronavirus a adus cu sine o serie de provocări, inclusiv o mişcare rapidă a companiei şi angajaţilor de adaptare la telemuncă”, informează compania.

Peste 90% dintre cei 25.000 de angajaţi ai Stefanini au realizat activităţi la distanţă în această perioadă, în cele patru regiuni în care compania este prezentă.

„Munca la distanţă era un lucru la ordinea zilei pentru o parte dintre colegii noştri, dar din martie am fost nevoiţi să extindem acest model la întreaga echipă. Ne-am bucurat să vedem că angajaţii noştri au reuşit să se adapteze rapid la noul lor mediu de lucru şi un sondaj intern recent ne-a arătat că cei mai mulţi dintre ei au reuşit să aibă un echilibru mult mai bun între viaţa profesională şi cea personală. În plus, acest mod de lucru ne permite să recrutăm noi talente pe care nu le-am putut lua în considerare până acum”, spune Andreea Miron, EMEA people&culture manager în cadrul Stefanini.

Ea afirmă că pandemia de coronavirus a redus călătoriile în interes de serviciu şi a dovedit că este posibil ca oamenii să călătoreacă mai puţin şi totuşi să îşi continue în mod eficient activităţile prin intermediul platformelor digitale.

”Mediul de lucru digital ne ajută să combatem deficitul de talente cu care se confruntă multe companii, extinzând aria de recrutare şi angajând profesionişti, indiferent de localizarea geografică. Ne dorim să ne creştem în continuare echipa, iar partea bună este că noul mod de lucru ne permite acum să facem asta fără a fi nevoiţi să ne extindem prezenţa cu birouri în alte oraşe sau ţări”, a declarat Farlei Kothe, CEO Stefanini EMEA.

Cele trei modele de lucru implementate în cadrul Stefanini includ echipe care lucrează sută la sută la distanţă, echipe care lucrează mixt, şi faţă în faţă, şi la distanţă, precum şi un model flexibil.

”În momentul de faţă testăm noi formate şi analizăm ce funcţionează cel mai bine în echipele noastre, astfel încât să co-creăm cele mai bune soluţii alături de şi pentru clienţii noştri. E adevărat că aveam în plan astfel de schimbări, dar preconizăm o tranziţie mult mai lentă. Practic, am realizat în trei luni ceea ce ne-am planificat pentru o perioadă de trei ani”, a adăugat reprezentantul companiei.

Stefanini este o companie globală de tehnologie, originară din Brazilia, cu peste 32 de ani de experienţă pe piaţă şi prezenţă în 41 de ţări.