x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(8) "economie"

Grupul farmaceutic indian Hetero urmează să producă în India, ”de la începutul lui 2021”, o parte a vaccinului rus împotriva covid-19 Sputnik V, anunţă Fondul suveran rus

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 27.11.2020, 10:52

”Hetero, unul dintre principalii producători de medicamente generice, a acceptat să producă în India peste 100 de milioane de doze pe an” de vaccin Sputnik V, a anunţat într-un comunicat RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului, precizând că producţia urmează să fie lansată ”la începutul lui 2021”.

Teste clinice ale vaccinului rus – în faza 2 şi 3 – sunt în curs în India, precizează RDIF în comunicat.

”Mulţumită cooperării noastre cu Hetero, vom fi în măsură să creştem în mod considerabil capacitatea de producţie şi să furnizăn populaţiei indiene o soluţie eficientă în această perioadă dificilă a pandemiei”, declară, citat în comunicat, directorul fondului Kirill Dmitriev.

RDIF anunţă că ”peste 50 de ţări” au depus ”cereri” de livrare a 1,2 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

În afară de India, vaccinul rusesc urmează să fie produs în Brazilia, China şi Coreea de Sud, potrivit aceleiaşi surse.

Rusia a anunţat marţi că Sputnik V, dezvoltat de Centrul de Cercetare Gamaleia de la Moscova are o eficienţă de 95% – un rezultat echivalent cu al vaccinurilor dezvoltate de alianţa Pfizer/BioNTech şi întreprindere americană Moderna.

”Preţul unei doze de Sputnik V pe piaţa internaţională va fi de cel puţin zece dolari”, a anunţat Fondul suveran rus.

Vaccinul Sputnik V se află în prezent în faza 3 de testare clinică randomizată în dublu orb – în care nici pacientul şi nici medicul nu ştiu dacă este vorba despre un placebo sau vaccin  – asupra unui număr de 40.000 de voluntari.

Concurenţa internaţională este acerbă în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 care cauzează pandemia covid-19, care a paralizat numeroase ţări de la începutul anului.

Rusia este hotărâtă să domine cursa vaccinului împotriva covid-19 şi a anunţat încă din august – înaintea testelor clinice la scară mare – o eficienţă a Sputnik V, provocând îndoieli în rândul comunităţii ştiinţifice internaţionale.