AcasăEconomieGrupul Oasis demarează faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center de...

Grupul Oasis demarează faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center de la Sibiu, investiţie totală de 30 de milioane de euro

”Oasis Retail Development & Consulting, deţinută de antreprenorii sibieni Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner, anunţă demararea celei de-a doua faze de dezvoltare a proiectului PRIMA Shopping Center din Sibiu, o investiţie totală de 30 de milioane de euro”, anunţă compania.

PRIMA Shopping Center este amplasat pe un teren de 18 hectare în partea de nord a Sibiului, lângă magazinul de bricolaj Hornbach şi lângă Kaufland, acesta din urmă fiind deschis în 2021.

Prima etapă a fost inaugurată în T4 2021 şi cuprinde 11 magazine în suprafaţă de 9.000 mp: C&A, Takko Fashion, Deichmann, Flanco, Pepco, Jysk, KIK, Agroland Mega, SuperZoo, Numero Uno şi Sportisimo.

“La finalul anului 2023 suprafaţa totală destinată cumpărăturilor şi petrecerii timpului liber va fi de 80.000 mp, cu un trafic mediu estimat de 45.000 de vizitatori pe zi, într-unul din cele mai mari parcuri de retail din zona de centru-vest a ţării. Retail park-urile sunt marii câştigători ai pandemiei şi îşi menţin tendinţa de a fi un loc sigur şi preferat pentru cumpărăturile românilor. Datorită conceptului foarte aerisit, cu accesul tuturor magazinelor direct din parcare, costuri de administrare minime şi eficientizate şi chirii semnificativ reduse faţă de un mall închis, parcurile de retail reprezintă unul dintre cele mai competitive produse imobiliare de retail”, explică Klaus Reisenauer, partener în cadrul grupului Oasis.

În următoarea fază de dezvoltare, până la sfârşitul anului 2023, vor fi realizate mai multe magazine de retail de mari dimensiuni, alte ancore principale în proiect: un magazin JUMBO (care a anunţat inaugurarea la sfârşitul acestui an), două magazine de mobilă (MömaX şi XXXLutz), o hyperfamacie (Dr. Max), un loc de joacă pentru copii şi un supermarket (Lidl). Mai multe magazine de fashion, încălţăminte, cosmetice, parfumerie, bijuterii, ceasuri, accesorii pentru casă şi decoraţiuni vor completa mixul celor existente. Nu vor lipsi serviciile esenţiale, de înfrumuseţare, telefonie, bancă, iar pe segmentul de alimentaţie publică parcul comercial va dispune de mai multe magazine cu produse tradiţionale şi specialităţi, cafenele şi restaurante cu terase. La intrarea în complex, pe o suprafaţă de peste 900 mp, se va inaugura un restaurant românesc cu servire rapidă din lanţul Super Mama, familiar sibienilor, şi un fast-food KFC de tip Drive Thru.

“Toate spaţiile comerciale cu suprafeţe de peste 400 mp din faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center sunt preînchiriate. Vom aduce branduri importante la Sibiu, iar unele chiar în premieră pentru această regiune, precum Tedi, Fressnapf sau Terranova, împreună cu multe alte surprize şi concepte noi.  În perioada următoare ne propunem să finalizam procesul de închiriere pentru locaţiile cu suprafeţe mai mici, între 50-150 mp, care vor completa mixul existent”, declară  Oana Agachi, head of leasing în cadrul grupului Oasis.

În ceea ce priveşte eficientizarea consumului anual de energie pentru toţi chiriaşii din cadrul parcului comercial, compania intenţionează să implementeze soluţii inteligente de producţie, monitorizare şi optimizare a acestuia, pentru a menţine performanţa energetică a clădirilor la un nivel optim.

”Cu ajutorul energiei verzi, vom reduce semnificativ cheltuielile de energie, în paralel cu diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.” specifică Kurt Wagner, partener în cadrul grupului Oasis.

Pe lista proiectelor noi din 2023 ale grupului OASIS se mai află şi PRIMA SHOPS din Lugoj.  Acesta va fi primul proiect de tip retail parc din acest oraş. Suprafaţa totală închiriabilă este de 12.000 mp, din care o ancoră importantă de food va ocupa 5.000 mp, iar restul spaţiilor fiind dedicate unui mix de magazine non-food. Finalizarea lui este programată pentru Q3 2023.

Un alt proiect nou este PRIMA SHOPS din Bucureşti-Baloteşti, galerie comercială ce se va construi anul viitor în apropiere de complexul Therme Bucureşti, având ancora principală Kaufland. 

Oasis Retail Development & Consulting este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de retail din România, cu peste 100 de proiecte de succes livrate în întreaga ţară în ultimii 15 ani, pe o suprafaţă ce însumează 1,5 milioane mp de teren. Dezvoltatorul de retail este deţinut de sibienii Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner şi activează de peste 20 de ani pe piaţa din România.

Portofoliul actual Oasis în România este alcătuit din mai multe parcuri de retail şi centre comerciale lansate sub brandul „Prima Shops”, aflate în Oradea, Satu Mare,  Reghin, Făgăraş, Tecuci, Mangalia şi Bucuresti,  precum şi  noul centru comercial din nordul Sibiului,  PRIMA Shopping Center, ce urmează să se finalizeze în 2023.

 

 

 

Ultimele Articole