AcasăEconomieGuvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea Portului Galaţi / Investiţia este...

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea Portului Galaţi / Investiţia este estimată la 35 milioane euro

Lucrările obiectivului de investiţii care vor fi executate constau în modernizarea fronturilor de acostare aferente danelor 39 şi 40, amenajarea rampei pentru încărcarea/descărcarea autovehiculelor (rampa RO – RO), reabilitarea frontului de acostare aferent danei 41, modernizarea drumului din incinta portuară şi realizarea unei platforme betonate cu o suprafaţă de 13.300 mp, platformă situată în prelungirea rampei RO – RO, arată comunicatul de presă al Guvernului.

De asemenea, vor fi modernizate şi reţelele de utilităţi (energie electrică, apă – canal).

Valoarea estimată a lucrărilor este de 173.818.480,23 lei (35.129.748,02 Euro), din care:

– Valoarea lucrărilor ce vor fi executate de CN APDM SA Galaţi este de 136.945.931,78 lei;

– Valoarea investiţiei ce va fi realizată de PBN Logistics este de 36.872.548,45 lei, care deţine în folosinţă o parte din terenul afectat de construirea lucrărilor proiectate.

Finanţarea se asigură din POIM 2014 – 2020, fonduri proprii ale APDM SA Galaţi şi surse proprii şi atrase ale partenerului privat PBN Logistics SRL.

Durata de execuţie a proiectului de investiţii este de 12 luni.

La finalizarea obiectivului de investiţii se vor opera volume sporite de mărfuri şi se vor îmbunătăţi legăturile comerciale de transport ale portului Galaţi cu statele situate în amonte pe Dunăre, dar şi cu statele riverane din bazinul Mării Negre.

 

Ultimele Articole