AcasăEconomieGuvernul a aprobat o hotărâre prin care suplimentează cu 480 milioane lei...

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care suplimentează cu 480 milioane lei bugetul Ministerului Agriculturii pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură

„Modificările aduse prin prezentul act normativ vizează suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2022 cu suma de 480.000.000 lei, valoarea totală a schemei în anul 2022 devenind în prezent 817.000.000 lei. Luăm toate măsurile ca să ne asigurăm de continuarea aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2022, fapt ce contribuie la diminuarea efectivă a costurilor de producţie prin rambursarea sumelor reprezentând diferenţele de accize şi stimularea continuităţii activităţilor din agricultură. Venim în sprijinul fermierilor, astfel încât să le oferim o gură de oxigen, atât de necesară în gestionarea cheltuielilor realizate”, a declarat ministrul Petre Daea, conform unui comunicat de presă al MADR.

Sursa citată reaminteşte că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale derulează schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură începând cu anul 2014.

Ultimele Articole