x


  • EUR
    4.7621
    USD
    4.2658
string(7) "politic"

Guvernul a cumpărat agende, prețul uneia fiind cât un frigider sau cât pensia lunară pentru două milioane de bătrâni

Secretariatul General al Guvernului a cumpărat, la sfârșitul lunii trecute, 100 de agende, care au costat, în total, peste 16 mii de euro, adică 750 de lei una. Achiziţia a fost aprobată de fostul judecător CCR, Toni Greblă, acum şeful SGG-ului, care este judecat pentru fapte de corupţie.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.12.2018, 14:47

În octombrie, guvernanţii au cumpărat din bani publici creme de mâini. 72 la număr, în flacoane de 50 de mililitri. Pentru ele s-au plătit, din bugetul statului, 500 de euro.

 

Secretariatul General al Guvernului a cumpărat 100 de agende de 750 de lei bucata, rezultă dintr-un anunţ de atribuire directă, publicat pe site-ul de licitaţii publice SICAP. Agendele vor fi din piele naturală, multifuncţionale şi personalizate. Conform cerinţelor SGG, pe faţa copertei, agendele vor avea un timbru sec, iar în partea superioară, centrat, sigla Guvernului Romaniei.

 

În interior, vor fi căptuşite cu material textil cu diverse forme geometrice realizate direct în țesătura. Tot în interior, pe partea stângă vor fi prevăzute cu două buzunare mari pentru documente, două buzunare pentru cărți de vizită și un buzunar transparent pentru legitimație sau carte de identitate. Aceste buzunare sunt acoperite cu o coperta din carton îmbrăcat în material textil și prinsa cu o capsă. Pe partea dreaptă, la interior, se va regăsi un lăcaș pentru a fixa agenda în copertă.

 

Agenda, care va avea dimensiunea de 20 x 26 cm va avea 200 de file, va fi nedatată şi va avea şi îmbrăcăminte la exterior, în afara de coperta din piele. Aceasta va fi din material textil cu diverse forme geometrice realizate direct în țesătură și identice cu cele de la interiorul copertei din piele. Sistemul de închidere va avea clapeta cu elastic pentru o mai bună flexibilitate și pentru a facilita închiderea. Sub clapeta din plastic, pe interior, se afla o bandă din elastic pentru pix.

 

Firma care va furniza cele 100 de agende pentru Guvern este S.C. BOGRAVE ADVERTISING SRL. Tot ea este ce care va livra guvernului şi agende mai ieftine, tot personalizate. Pentru 200 de bucăţi, va plăti doar 8000 de lei, preţul de achiziţie fiind de 40 de lei.

 

Pe piața liberă, agendele din piele naturală personalizate costă maximum 250-300 de lei, după cum arată site-urile de profil care vând la acest preț agende de lux.

 

Pe pagina de internet a SC Bograve Advertising SRL, secţiunea dedicată agendelor şi preţul acestora este în construcţie, scriu jurnaliștii de la G4media.