Guvernul Boc se prezintă astăzi în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură (VIDEO)

Reuniunea celor două camere va începe la ora 9 şi 30 de minute.

Voturile necesare pentru a trece de Parlament, pot fi obţinute dacă PDL, UDMR, grupul minorităţilor şi cel al independenţilor adună 239 de voturi. Voturile acestora s-au făcut remarcat, de altfel, încă de la audierile de ieri, din comisiile de specialitate. Toţi cei 15 miniştri desemnaţi au primit aviz favorabil.

Primii care au trecut de comsii au fost Sebastian Vlădescu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Kelemen Hunor, Mihai Şeitan şi Gabriel Oprea. Au primit undă verde şi Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Laszlo Borbely, Cseke Attila, Radu Berceanu, Gabriel Sandu, Mihail Dumitru şi Elena Udrea.

Fiecare ministru propus a dezvăluit o parte din planurile sale de viitor. Vasile Blaga, desemnat la Interne, a spus că vrea ca administraţiile publice să aibă dreptul să modifice taxele locale în funcţie de necesităţi şi să poată revizui cotele de impozit pe venit.

Adriean Videanu vrea să renegocieze participaţia statului în proiectul Roşia Montană. În plus, îşi propune să supună aprobării noului Guvern hotărârea de înfiinţare a celor două companii energetice naţionale.

Radu Berceanu
a anunţat că nu vor fi schimbări mari pe infrastructură din cauza bugetului redus. Banii se vor folosi în mare parte pentru terminarea lucrărilor începute. Berceanu susţine că anul viitor se va lucra pe 508 kilometri de autostradă, din care vor fi recepţionaţi 101 kilometri.

La Apărare, Gabriel Oprea a criticat dotările slabe ale armatei române. El speră că, odată cu revenirea economiei, armata va avea un buget mai mare, de 2,38% din PIB şi nu de 1,3%, cât e estimat pentru 2010.

Elena Udrea, ultima persoană audiată, a apreciat că unirea celor două ministere este benefică, deoarece se vor rezolva problemele din turism cu ajutorul dezvoltării regionale. Printre proiectele propuse de Udrea se numără executarea a 10.000 de kilometri de drumuri în zonele rurale şi în jurul oraşelor mici şi construirea de locuinţe sociale pentru locatarii evacuaţi şi pentru tineri.

Conducerea executivă nu mai este asigurată din 13 octombrie 2009, când PNL şi UDMR au semnat o moţiune de cenzură, care a şi fost adoptată cu ajutorul PSD. O parte dintre miniştrii demişi la acea dată – Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea, Cătălin Predoiu, Gabriel Sandu – se prezintă pentru obţinerea unui nou mandat, de data aceasta într-un Cabinet din care fac parte şi reprezentanţii UDMR.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed