x


  • EUR
    4.7205
    USD
    4.1484
string(16) "instant-articles"

Guvernul Dăncilă, acuzat că “măsluieşte” cifrele Bugetului pe 2019

USR şi PNL cer o anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă făcută de guvernul Dăncilă în noiembrie 2018, în timp ce senatorul Adrian Wiener acuză Guvernul că a “măsluit cifrele”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.02.2019, 16:47

“USR şi PNL cer instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă făcută de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018. Dorim să aflăm cum Ministerul de Finanţe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVĂ, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în MINUS”, anunţă USR într-un comunicat, informează News.ro.

 

Senatorul USR Adrian Wiener a declarat că s-a realizat o “cosmetizare a datelor economice” şi consideră că inclusiv deficitul bugetar din proiectul de buget pe 2019, care a crescut “peste noapte”, arată că Guvernul “măsluieşte” cifrele.

 

”Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriştii PSD-ALDE au încercat să-i absove de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să ştim datele reale ale economiei româneşti, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici şi care sunt resorturile care-i determină pe aceştia să aducă România în prag de catastrofă economică. Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov şi Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite” mai afirmă Wiener.