Guvernul francez se pregăteşte pentru o întrerupere totală a aprovizionării cu gaze ruseşti, potrivit ministrului de Finanţe

Cu aproximativ 17% din livrările sale provenite din Rusia, Franţa este mai puţin dependentă de gazele ruseşti decât unii dintre vecinii săi, dar guvernul a pregătit planuri de urgenţă.

O întrerupere este deosebit de problematică acum, deoarece producţia de energie nucleară a Franţei ar avea dificultăţi să acopere necesarul, deoarece multe reactoare sunt în prezent oprite pentru întreţinere.

”Cred că o întrerupere totală a aprovizionării cu gaze ruseşti este o posibilitate reală… şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu. Ar fi total iresponsabil să ignorăm acest scenariu”, a spus ministrul în marginea unei conferinţe de afaceri şi economie din sudul Franţei.

Mai devreme, în cadrul conferinţei, el a descris o astfel de întrerupere a livrărilor de gaze ruseşti drept ”cel mai probabil scenariu”.

Le Maire a spus că prima linie de apărare este ca gospodăriile şi întreprinderile să reducă consumul de energie, apoi construirea unei noi infrastructuri, precum o centrală plutitoare, care va fi capabilă să regazifice transporturile de gaze naturale lichefiate din străinătate.

Mai drastic, guvernul evaluează, de asemenea, companie cu companie, pentru a vedea care poate fi forţată să reducă producţia pentru a economisi energie, dacă va fi necesar, a spus Le Maire.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri