x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "politic"

Guvernul Orban, numire SCANDALOASĂ în Ministerul Transporturilor

Numire scandaloasă făcută de Guvernul Orban, în Ministerul Transporturilor. Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta este membru PMP și a avut suportul deputatului Cornel Sămărtinean, șeful PMP Timiș. Pe cei doi îi leagă nu doar o veche prietenie, ci și o relație de muncă, ambii deținând funcții de conducere la Aeroportul Timișoara.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.11.2019, 15:06

”De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene. Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air. Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 41 de pa­sa­geri şi șapte membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Ve­ro­na.

 

Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Va­le­­riu Lupu, cel care nu a apro­bat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro”, a notat jurnalul.ro.