x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "politic"

Guvernul pregătește ordonanța de urgență care stabilește contribuții ZERO la Pilonul II de pensii

Șapte milioane de români nu vor mai plăti contribuțiile la pensia privată, adică Pilonul II. Guvernanții nu au de unde să scoată rapid bani și atacă din nou Pilonul II, dar sub altă formă. Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul lucrează la o OUG pe care o va prezenta administratorilor de pensii private, prin care contribuția la Pilonul II va fi zero, ulterior, după 6 luni, românii urmând să decidă dacă vor să mai contribuie la pensia privată.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.05.2018, 12:05 | Actualizat: 11.05.2018, 12:05

Surse din rândul administratorilor de pensii private spun că Guvernul pregătește o OUG prin care va stabili o contribuție zero pentru Pilonul II. Astfel, ceea ce românii plătesc acum, respectiv 3,75%, se vor duce la bugetul de stat pentru pensii, informație confirmată și de surse guvernamentale.

 

După ce se vor stânge mai mulți bani la stat, după 6 luni, românii vor putea să reconsidere dacă vor în continuare se cotizeze și la Pilonul II de pensii – 1, 2 sau 3 la sută – din salariul brut pe care îl câștigă.

 

 

La începutul săptămânii, au apărut primele informații despre intenția Guvernului în acest sens.

 

Darius Vâlcov, consilierul premierului, condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță, i-a chemat la Palatul Victoria pe șefii celor șapte administratori de pensii private din România, Aripi, AZT Viitorul Tău, BCR, BRD, Metropolitan Life, NN și Vital și le-a prezentat un draft de proiect în care se stipulează contribuții zero la Pilonul II de pensii, astfel încât cei 7,1 milioane de români care au acumulat până în prezent 41,7 miliarde lei din 2008 până acum să nu mai aibă motive să rămână în Pilonul II. Administratorii au fost amenințați cu ridicarea licenței de funcționare dacă draftul respectiv ajunge în spațiul public.

 

 

în felul acesta, Guvernul PSD – ALDE obține o resursă importantă de bani. Cu acești bani va fi securizată masa electorală a partidelor aflate la guvernare, prin salarii, pensii, ajutoare și subvenții ridicate.