AcasăEuropaGuvernul rus îl acuză pe oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc că ar fi...

Guvernul rus îl acuză pe oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc că ar fi scos ilegal din Rusia 500 de milioane de euro. Anunțul – cu două zile înaintea alegerilor din Moldova

Instituția îl acuză pe Plahotniuc că ar fi orchestrat scoaterea ilegală din Federația Rusă, în perioada 2013-2014, a cel puțin 37 de miliarde de ruble (circa 500 de milioane de euro). Informația a fost făcută publică astăzi de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Interne, Irina Volk.

 

Alături de Plahotniuc mai este incriminat un alt oligarh moldovean controversat, Viaceslav Platon.

 

Oficialul rus a mai spus, potrivit Agora, că acțiunile organizației infracționate sunt investigate în baza a două dosare penale, pornite pentru organizarea unei grupări criminale și săvârșirea de operațiuni valutare prin transferul mijloacelor bănești pe conturile nerezidenților prin folosirea actelor false. În urma investigațiilor a fost deja reținut locuitorul regiunii Moscova, Alexandr Korkin.

 

Reamintim că duminică au loc în Republica Moldova alegeri parlamentare, iar PDM, partidul lui Plahotniuc, ar obține doar 17% din voturi, la mare distanță de Partidul Socialiștilor, pro-rus, potrivit unui sondaj prezentat de RFI România.

 

Ultimele Articole