“Guvernul SE FACE că măreşte salariile şi pensiile!” Acuzații GRAVE pentru DĂNCILĂ

0
“Guvernul SE FACE că măreşte salariile şi pensiile!” Acuzații GRAVE pentru DĂNCILĂ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Băileşti, că PSD se află în continuare în campanie şi în timp ce în ţară “se laudă” că dublează pensiile şi salariile, Guvernul trimite la Bruxelles “hârtie” în care spune că este posibilă îngheţarea salariilor în sectorul public pe anul 2019 şi “dă drumul inflaţiei”.

 

“Aceşti parşivi cu două feţe – o faţă au când comunică cu instituţiile UE şi o faţă total diferită au în momentul în care comunică în faţa opiniei publice din România – sunt în continuare în campanie. Se laudă că dublează pensiile, se laudă că dublează salariile, şi ei trimit la Bruxelles hârtie în care spun că este posibilă îngheţarea salariilor în sectorul public pe anul 2019. Se fac că măresc salariile şi pensiile, iar în timpul ăsta dau drumul la inflaţie”, a spus Orban într-o conferinţă de presă.

 

Preşedintele PNL a mai afirmat că salariile în sectorul public nu pot să crească dacă nu cresc şi cele din sectorul privat.

 

“Poate noi nu o să creştem în campanie pensiile cu cât se laudă PSD, dar noi, cu siguranţă, atunci când creştem pensia, creştem şi puterea de cumpărare a pensiei. În nicio ţară din lumea asta nu există ceea ce e la noi. Nu poţi să creşti salariile în sectorul public, dacă ţie nu îţi cresc salariile în sectorul privat”, a mai spus preşedintele PNL.

 

Conform unui document transmis Comisiei Europene, prezentat şi de senatorul liberal Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook, printre măsurile ce ar putea fi luate în calcul la elaborarea proiectului de buget pe 2019 se numără îngheţarea salariilor în sectorul public la nivelul din 2018 (legea privind salarizarea unitară nu va mai fi aplicată) şi acordarea de vouchere de vacanţă la acelaşi nivel ca în 2018, adică 1.450 lei/angajat. De asemenea, se propune păstrarea numărului mediu de salariaţi în sectorul public la fel ca în 2018.

 

Documentul privind o posibilă îngheţare a salariilor bugetarilor, prezentat de senatorul PNL Florin Cîţu, este unul public, trimis Comisiei Europene şi reprezintă un document de lucru, o posibilă variantă, a declarat sâmbătă, la Digi24, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 

“Îngheţarea angajărilor la stat este o măsură propusă de noi. Este un scenariu de lucru la Ministerul Finanţelor. O îngheţare a numărului de angajaţi în zona administraţiei publice centrale, de asemenea, o reaşezare, o restructurare, o eficientizare a administraţiei publice centrale, este de bun-simţ şi ceea ce noi spunem de ani de zile, şi toţi politicienii spun, că este nevoie de o administraţie mult mai eficientă”, a spus Teodorovici.

 

Întrebat dacă are Executivul bani pentru promisiunile legate de punctul de pensii, de salarii, ministrul Finanţelor a răspuns că are, “categoric”.