x


 • EUR
  4.6603
  USD
  3.9613
 • 12° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  23 km/h
  Umiditate

  47%
  Presiune

  34507 hPa
string(16) "instant-articles"

Guvernul sesizează CCR în cazul refuzului preşedintelui de a o revoca pe șefa DNA. Dăncilă a semnat seizarea către CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat după întâlnirea cu premierul Dăncilă, că i-a prezentat acesteia proiectul de sesizare a CCR. Prim-ministrul a fost de acord, l-a semnat, urmând ca în cursul zilei de luni, sesizarea să ajungă la Curtea Constituţională.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.04.2018, 14:24 | Actualizat: 23.04.2018, 14:24

În cursul zilei de luini, la Palatul Victoria, ministrul Justiţiei a avut o discuţie de aproximativ 30 de minute cu Viorica Dăncilă pe tema sesizării Curţii Constituţionale cu privire la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi.

 

 

„M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a CCR, argumentele, conţinutul acelui proiect, domnia sa a fost de acord. L-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la CCR”, a anunțat Tudorel Toader.

 

 

Pe 22 februarie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA, reţinând în sarcina acesteia 20 de „acte şi fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a menţionat ancheta în cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, falsurile din dosare, lipsa unei reacţii adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploieşti, precum şi afectarea imaginii României prin dezinformarea forurilor europene.

 

 

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.