x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Guvernul și-a făcut-o cu mâna lui. Revoluția fiscală i-a SPERIAT pe români

Economia României a crescut în primul trimestru din 2018, cu 4,2%, potrivit datelor furnizate de vicepremierul Viorel Ștefan.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.05.2018, 16:09 | Actualizat: 17.05.2018, 16:09

 Avansul este clar mai mic decât în aceeași perioadă din 2017, când PIB creștea cu 5,6%. Una dintre marile explicații ale încetinirii, crede Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, ține de incertitudinile în legătură cu nivelul viitor al salariului, induse de așa numita “revoluție fiscală”, în principal mutarea contribuțiilor din sarcina angajatorului în cea a angajaților.

 

Încetinirea creşterii economice pe începutul acestui an a fost detreminată şi de factori externi, dar a avut şi o importantă componentă internă, a declarat, la o conferinţă de profil, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

Potrivit analizei lui Dumitru, un impact semnificativ asupra comportamentului consumatorilor l-am avut scăderea încrederii în economie, fenomen care s-a manifestat pregnant în primele trei luni  ale anului şi care s-a atenuat doar după creşterile salariale masive de la sfârşitul lui martie.

 

mai multe, pe capital.ro