AcasăEconomieH. Drusebjerg: Noi credem că răul cel mare a trecut deja

H. Drusebjerg: Noi credem că răul cel mare a trecut deja

El spune că Europa va fi codaşa lumii în privinţa recuperării pierderilor din ultimele luni.

Analistul Henrik Drusebjerg de la Nordea consideră că răul cel mare a trecut deja. Pe de altă parte, în opinia sa, ţările şi pieţele de pe continentul european încă au probleme mari, în comparaţie cu alte regiuni.

Europa se va manifesta ca o regiune înceată în recuperare. Europa şi Japonia par să fie regiunile cu punctele cele mai slabe.

Analistul Nordea este de părere că pieţele de capital din lume au nevoie de fundamente economice puternice pentru a putea atrage din nou investitorii. Totuşi, spune Drusebjerg, după ce au stat pe bară în ultimele şase luni, aceştia au început să revină pe pieţele de capital, fapt ce a alimentat câştigurile din ultima perioadă.

Noi ne aşteptăm ca economiile să îşi revină spre sfârşitul anului 2009. În mod istoric, am constatat că pieţele de capital îşi revin cu 6-9 luni mai devreme decât pieţele economice.

Totuşi, analistul băncii nordice spune că mai e de aşteptat până la o îmbunătăţire semnificativă a cadrului macroeconomic. Henrik Drusebjerg atrage atenţia că un indicator esenţial, rata şomajului, încă nu a dat semnale bune nicăieri în lume.
 

 

 

Ultimele Articole