HALUCINANT! Țara în care 30% dintre piloții de avioane au DIPLOME FALSE

Peste 30% dintre piloții civili din Pakistan au licențe false și nu sunt calificați să zboare, a dezvăluit ministrul aviației din țară, citat de CNN.

 

Adresându-se Adunării Naționale a Pakistanului, Ghulam Sarwar Khan a declarat că 262 de piloți din țară „nu au luat examenul în sine” și au plătit pe altcineva să se prezinte în numele lor.

„Nu au experiență de zbor”, a spus el, scrie mediafax.ro.

Pakistanul are 860 de piloți activi care deservesc companiile aeriene interne – inclusiv Pakistan International Airlines (PIA) – precum și un număr de transportatori străini, a spus Khan.

PIA a oprit de la zbor toți piloții săi care dețin licențe false. „PIA recunoaște că licențele false nu sunt doar o problemă a companiei, ci sunt răspândite în întreaga industrie a companiilor aeriene pakistaneze”, a declarat purtătorul de cuvânt Abdullah Khan, adăugând că unii dintre piloții falși zboară și pentru transportatori străini.

 

Rezultatele anchetei au fost anunțate miercuri, ca parte a unui raport preliminar privind un accident de avion care a ucis 97 de persoane în sudul orașului Karachi în 22 mai. Avionul PIA s-a prăbușit după decolarea de la Lahore și au murit toate persoanele de la bord, cu excepția a doi pasageri.

 

Conform unei investigaţii preliminare, cauza accidentului a fost o eroare umană din partea piloţilor şi a angajaţilor de la staff-ul de la sol.

 

Piloţii nu erau concentraţi în timpul zborului de la 22 mai, deoarece discutau despre pandemia de coronavirus din cauză că aveau membri ai familiei infectaţi, a declarat miercuri ministrul Aviaţiei, Ghulam Sarwar Khan.

În ultimul deceniu, circa 450 de pasageri şi membri ai echipajului au murit în patru accidente de avion în Pakistan, două implicând PIA şi alte două implicând companii private.

 

Eroarea umană a fost stabilită drept cauză în trei din cele patru accidente, ridicând întrebări în legătură cu abilităţile piloţilor.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed