x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Haos în Statele Unite! Au apărut rezultatele noii autopsii în cazul lui George Floyd. Trump amenință cu armata

Situația în Statele Unite este tot mai tensionată din cauza protestelor după moartea lui George Floyd, iar președintele Donald Trump amenință că mobilizarea armatei pentru a calma spiritele.

Author: Mihai Voican | Sursa: gsp.ro | Publicat: 02.06.2020, 12:28

La o săptămână după ce George Floyd a fost omorât după intervenția brutală a unui polițist, mii de americani au protestat violent, în New York, Los Angeles, Minneapolis, Washington și alte orașe, iar totul a degenerat. Zeci de oameni au fost arestați, magazinele au fost distruse, iar Donald Trump a ajuns să amenințe acum cu intervenția armatei.

 

Donald Trump: „Vor fi mii și mii de soldați înarmați”

Într-o conferință de presă susținută la Casa Albă, în timp ce americanii protestau, Donald Trump a fost extrem de vehement și a anunțat măsuri extreme.

 

„Nu sunt proteste pașnice, ci acte de terorism intern! Țara noastră a fost acaparată de anarhiști profesioniști, de mulțimi violente, piromani și hoți. Dacă un oraş sau un stat nu ia deciziile necesare pentru a apăra viaţa locuitorilor săi, am să desfășor armata pentru a rezolva rapid problema.

 

Voi acționa rapid și ferm pentru a ne proteja măreața noastră capitală. Chiar acum desfășor mii și mii de soldați înarmați pentru a stopa actele de vandalism. Cei care amenință vieți vor fi arestați! Americanii sunt afectați și revoltați de moartea brutală a lui George Floyd! Și pe bună dreptate”, a declarat Donald Trump, potrivit CNN.

 

Mai multe orașe, printre care Chicago, Denver, Los Angeles, Dallas sau Indianapolis au impus restricţii de circulaţie, iar la Washington și New York e stare de asediu.

 

Un nou rezultat al autopsiei

După ce prima autopsie a arătat că nu există trume și dovezi care să susțină diagnosticul unei asfixieri, ci o combinație de factori, imobilizare, probleme cu inima și posibile substanțe toxice din corp, o autopsie efectuată de familia lui George Floyd arată altceva.

 

Articolul integral pe GSP