AcasăEconomieHidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, anunţă că are...

Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, anunţă că are loc un proces de selecţie pentru noul Consiliu de Supraveghere, numirea noilor membri urmând să aibă loc în martie 2023

”Hidroelectrica a luat act în data de 6 martie 2023 de decizia Curţii de Apel Bucureşti de respingere a apelului societăţii cu privire la soluţia pronunţată de Tribunalul Bucureşti în luna aprilie a anului 2022 referitoare la anularea procedurii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai Directoratului societăţii. Practic, instanţa de judecată ”Obligă societatea pârâtă să emită o nouă decizie privind o nouă procedură de recrutare şi selecţie.” În aceste condiţii, trebuie spus că hotărârea instanţei – atacabilă cu recurs, se referă exclusiv la procedura de recrutare şi nu desfiinţează mandatele actuale ale directorilor Hidroelectrica”, anunţă compania.

De asemenea, decizia Curţii de Apel nu produce efecte retroactiv.

”Directoratul societăţii îşi respectă în continuare angajamentele şi sarcinile încredinţate la preluarea mandatului, urmărind îndeplinirea cu succes atât a obiectivelor economice şi de investiţii ale societăţii, cât şi ale celor legate de procesul de listare a societăţii la Bursa de Valori Bucureşti. Decizia instanţei nu produce efecte asupra calendarului de listare, acesta urmând a fi respectat conform etapelor deja stabilite. Societatea urmează să promoveze recurs în termenul legal. Trebuie menţionat că în prezent este în desfăşurare un proces de selecţie pentru noul Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica, numirea noilor membri urmând să aibă loc în martie 2023. În urma desemnării acestora, una dintre responsabilităţile cheie ale noului Consiliu de Supraveghere va fi lansarea unei noi proceduri de selecţie pentru Directorat. Este important de precizat că mandatul actualului directorat va expira în iunie 2023, prin urmare se preconizează că procesul de selecţie va fi iniţiat în viitorul apropiat”, adaugă compania.

Hidroelectrica a realizat anul trecut un profit net de 4 miliarde de lei, mai mare cu aproape 33%, în timp ce veniturile au crescut la 9,12 miliarde lei, în urcare cu peste 40%. Anul trecut, compania a vândut 14,33% TWh energie electrică, cu 16% mai puţin faţă de 2021. Producţia de energie a săzut la 13,25 TWh, de la 16,51 TWh.

Investiţiile companiei în 2022 au fost de 194,1 milioane lei, comparativ cu 829,3 milioane lei în 2021 (din care 635,2 milioane lei aferente achiziţiei parcului eolian Crucea).

Ultimele Articole