x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(6) "social"

Horă, în mijlocul drumului în Eforie Nord. Petrecăreții nu aveau măști. Reacția Poliției:

Polițiștii au amendat cu 5.000 de lei o terasă din Eforie Nord, unde mai multe persoane au încins o horă în mijlocul drumului, ținându-se de mâini și fără mască de protecție.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.07.2020, 18:08

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public cu privire la nerespectarea cadrului legislativ circumscris stării de alertă în statiunea Eforie Nord, precizăm faptul că polițiștii au identificat terasa în cauză și au aplicat operatorului economic o sanctiune contraventională, în valoare de 5.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020”, transmite Poliția Constanța.

 

Polițiștii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiștilor care, din dorința de a se distra, uită să respecte măsurile de distanțare fizică.

 

 

„Reamintim turiștilor că au datoria de a conștientiza riscul la care se expun pe ei înșiși, dar și pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus”, adaugă sursa citată.

 

 

Conform Digi24, în stațiunea Eforie Nord, mai mulți turiști au încins o sârbă în mijlocul drumului. Muzica a fost asigurată de o terasă din apropiere. Oamenii s-au ținut de mâini și niciunul dintre ei nu purta mască de protecție.