x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Horror guvernamental

Ce OUG pe justiţie va da luni guvernul?- se întreabă, nedumeriţi, observatorii. Se poate lesne anticipa, din analiza bilanţului său în domeniu. Şi din modul în care vitregeşte economia României. Precum şi pe ţăranii ei.

Author: Mihai Voican | Sursa: DW | Publicat: 13.10.2018, 9:16

România politică şi economică, nu doar cea juridică, riscă să devină, prin grija guvernanţilor şi a ventrilocului premierului, teatrul unei involuţii de groază, de vreme ce, urmărindu-şi exclusiv agenda proprie, mai-marii ţării bagă interesele naţiunii în pământ.

 

Esenţial, pentru amuzament, în spectacole de circ sau comedii, clovnului i s-au descoperit de mult valenţele extraordinare de personaj de film de groază. Unii se pricep de minune să înspăimânte oraşe întregi. Mai rar să terorizeze însă ţări.

 

Or, nimic nu depăşeşte în horror farsa în care s-au prefăcut guvernul României şi premierul său-marionetă. De care, în reacţie la gafele-i interminabile, românii au lipit varii epitete, din ce în ce mai puţin măgulitoare, fără s-o determine, totuşi, pe Viorica Vasilica Dăncilă să tragă concluziile care se impun şi să-i dea o şansă naţiunii, demisionând.

 

Ceea ce, autonom, pare oricum incapabilă să facă, de vreme ce şefa guvernului român nu dă semne, vai, să fie capabilă de hotărâri proprii, ori să reprezinte altceva decât păpuşa stăpânului, tovarăşului şi conjudeţeanului ei, Liviu Dragnea.

 

Articolul integral pe DW