Hotelurile de lux din Franţa, din nou la mare căutare

Se întorc clienţii bogaţi, se relansează afacere. „Revenirea este reală”, spune patronul hotelului Bristol, un palat parizian unde se poate dormi la un preţ ce pleacă de la 650 de euro şi ajunge la 13.000 pe noapte. Iulie se dovedeşte chiar o lună excepţională. Cu o rată de ocupare de 90,5% şi un preţ mediu pe cameră de 916,7 euro pe noapte, iulie a fost o lună fastă pentru cele 7 hoteluri-palat din capitala Franţei: Ritz, Bristol, Crillon, Meurice, Plaza-Athénée, George-V şi Fouquet’s Barriere.

Soarele străluceşte din nou pe cerul luxului parizian, după criza financiară izbucnită în toamna lui 2008, care a topit multe din averile lumii. Rezervările cresc şi cresc încă din vara trecută, iar acum au atins nivelul de-acum doi ani. Revenirea globală şi o rată de schimb a euro favorabilă turiştilor îi ajută pe hotelieri să-şi facă din nou plinul de clienţi străini bogaţi.

Din Asia, mai puţin Japonia, America de Sud şi, bineînţeles, Rusia. Potrivit unui studiu publicat în iunie de Merrill Lynch şi Capgemini, anul trecut în lume existau zece milioane de milionari, cu 1,4 milioane mai mult decât după izbucnirea crizei. Creşterea cea mai mare s-a înregistrat în regiunea Asia-Pacific, în special în India, cu un plus de 50%, şi în China, cu un plus de 31 procente.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed