x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(7) "politic"

„I-a dictat Iohannis ce să scrie!” Un fost ministru PSD se revoltă

Liviu Pop spune, despre scrisoarea lui Timmermans, că „este o cârdăşie cu domnul Iohannis, i-a dictat domnul Iohannis ce să scrie”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.05.2019, 17:58

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop afirmă la RFI că scrisoarea de avertizare trimisă autorităţilor române de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans „este o cârdăşie cu domnul Iohannis, i-a dictat domnul Iohannis ce să scrie”, relatează News.ro.

 

„Evident, că această cârdăşie nu face altceva decât să aducă încă o dată în prim plan această dublă măsură, în care nu se doreşte ca adevărul sau principiile să conteze, ci doar interesul pur electoral, disperarea domnului Iohannis pentru un al doilea mandat îl duce în zona aceasta a penibilului, până la urmă, pe domnul Timmermans”, a subliniat el.

 

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis le-a „dictat” ce să scrie şi asociaţiilor de magistraţi şi experţilor Comisiei de la Veneţia, care au criticat modificările din justiţie, senatorul PSD a răspuns: „Politica penală a unui stat o face statul. Dacă dânşii mor de grija românilor şi de acest Cod Penal, care a fost modificat în conformitate cu deciziile CCR, să ia măsurile din Codul Penal din România şi să le aplice în unele state membre”.​​

 

„Dacă oficialii europeni mor de grija românilor şi de acest Cod Penal, să ia măsurile din Codul Penal din România şi să le aplice în unele state membre”, a mai declarat senatorul PSD Liviu Pop.

 

Liviu Pop consideră că „toate acuzaţiile ori insinuările făcute de Timmermans în acea scrisoare sunt fără temei”.