Ialomițianu: Guvernul Ponta introduce noi impozite față de cele stabilite cu FMI

0
Ialomițianu: Guvernul Ponta introduce noi impozite față de cele stabilite cu FMI

Deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu a acuzat joi Guvernul că introduce “pe sub mână” noi obligații fiscale față de cele convenite cu Fondul Monetar Internațional (FMI).

“Pe 17 septembrie 2013, Victor Ponta a spus în Parlament că va introduce contribuții sociale pe veniturile din chirii. Victor Ponta a mințit prin omisiune atât Parlamentul, cât și pe români. La trei zile distanță a elaborat Ordonanța 88/2013, prin care a introdus contribuții sociale de sănătate nu numai pentru veniturile din chirii, ci și pentru veniturile din arendarea terenurilor, venituri din activități agricole, venituri din silvicultură și piscicultură. Guvernul Ponta a introdus pe sub mână aceste impozite și taxe. Noi spunem că este un exces de zel al lui Victor Ponta prin introducerea acestor impozite și taxe. Nu au fost convenite cu FMI, numai contribuțiile sociale pe veniturile din chirii”, a declarat deputatul PDL.

 

 

Ialomițianu, care se ocupă de domeniul Finanțelor în guvernul din umbră al PDL, a susținut că, de la instalarea Guvernului Ponta până în prezent, au fost introduse 33 de taxe.

 

 

“Politica de creștere a impozitării va continua. Ieri (miercuri—n.r.) am aflat că va fi majorată taxa de drum cu 66%. Și eu cred că și alte impozite și taxe vor mai fi introduse, pentru că Victor Ponta nu a prezentat corect scrisoarea cu FMI în Parlament”, a afirmat deputatul PDL.

 

 

El a afirmat că taxele la care face referire vor afecta în primul rând românii cu venituri mici și mijlocii și i-a cerut premierului să ia în considerare propunerile democrat-liberalilor.

 

 

“Măsurile fiscale ale lui Ponta au ca efect reducerea puterii de cumpărare a românilor, care oricum a scăzut de la instalarea Guvernului USL. (…) Îi cerem lui Victor Ponta să introducă măsurile fiscale propuse de PDL pentru relansarea economiei. Aceste măsuri duc la crearea de noi locuri de muncă, la asigurarea unei creșteri economice sustenabile, la stimularea consumului, atât pentru sectorul privat, cât și pentru persoanele cu venituri mici și mijlocii”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.