Iaşi: S-a semnat contractul în valoare de aproape 75 de milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare în mai multe localităţi

Contractul a fost semnat de conducerea societăţii Apavital Iaşi şi firma câştigătoare a licitaţiei, respectiv SC Daroconstruct SRL, în prezenţa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Contractul face parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 427 de milioane de euro, care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă din judeţul Iaşi. 85 la sută din sumă este asigurată din bani europeni.

Contractul semnat joi prevede extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare în localităţile Sineşti, Popeşti şi Brăeşti. Totodată, vor fi făcute lucrări şi în localităţile Lungani, Bocniţa, Doroşcani, Hărpăşeşti şi Storneşti.

De asemenea, vor fi construite mai multe rezervoare, o staţie de clorinare, o staţie de pompare şi vor fi înfiinţate reţele de canalizare în localităţile Sineşti şi Popeşti. Valoarea acestui contract se ridică la 74,97 milioane de lei, fără TVA, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că „proiectul de apă din judeţul Iaşi este unul de importanţă majoră pentru judeţ, în valoare de peste 500 de milioane de euro (cu tot cu TVA.- n.r.)”.

„Sunt peste 190.000 de locuitori beneficiari ai acestui proiect. Ritmul de implementare şi tot ceea ce am văzut eu pentru ca proiectul să prindă contur este unul de apreciat. Sunt multe contracte pe care le-am semnat la nivel naţional, dar care şi astăzi au probleme în ceea ce priveşte contractele de execuţie lucrări. Aici, la Iaşi, bucuria a fost deosebită fiindcă am văzut implicare atât din partea CJ, cât şi din partea operatorului de apă care îşi face treaba cu conştiinciozitate şi din câte se pare va duce la bun sfârşit proiectul de mare importanţă pentru locuitorii judeţului Iaşi”, a afirmat Marcel Boloş.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri