AcasăGeneralIată ce probleme poate genera supraîncărcarea unui model de frigider profesional!

Iată ce probleme poate genera supraîncărcarea unui model de frigider profesional!

Modul în care sunt depozitate alimentele este esențial pentru siguranța alimentară. În plus, păstrarea tuturor ingredientelor la temperatura și în condițiile potrivite oferă siguranța faptului că felurile de mâncare servite clienților arată impecabil și au exact gustul dorit.

Prin urmare, este normal ca patronii și administratorii de restaurante, patiserii, unități de catering sau fast-food să investească în frigider profesional de ultimă generație. Realizate de producători de prestigiu pe plan internațional, acestea oferă cele mai bune condiții de depozitare cu un consum redus de energie.

Pentru ca un astfel de echipament HoReCa să ofere cel mai bun randament, trebuie îndeplinite o serie de condiții. Una dintre cele mai importante se referă la evitarea supraîncărcării.

De ce să evitați supraîncărcarea unui frigider profesional?

Pentru păstrarea optimă a alimentelor, trebuie evitată umplerea exagerată a sertarelor și rafturilor echipamentului frigorific. Nu este recomandat ca alimentele să fie suprapuse și cu atât mai puțin înghesuite în orice parte a aparatului, indiferent că este vorba despre sectorul conceput special pentru fructe și legume sau de zonele în care se depozitează carnea ori alte produse.

Dacă un frigider profesional este supraîncărcat, este afectată circulația aerului, iar principalul efect constă într-o răcire neuniformă a diferitelor alimente. Din această cauză, echipamentul nu își mai poate îndeplini în mod corespunzător două dintre funcțiile sale esențiale: controlul foarte precis al umidității și al temperaturii.

Pe lângă efectul imediat al scăderii calității produselor depozitate, supraîncărcarea afectează și în alte moduri frigiderul. Încărcat peste capacitatea recomandată, acesta va consuma mai multă energie decât este normal. De asemenea, suprasolicitarea îi poate diminua în mod considerabil durata de viață.

frigider profesional

Cum evitați supraîncărcarea unui frigider profesional?

Pentru a nu face niciodată o asemenea greșeală, este esențial ca în momentul cumpărării să cunoașteți cu exactitate necesitățile unității de alimentație publică pe care o dețineți sau o administrați. Astfel, veți cumpăra un model cu o capacitate care se va dovedi suficientă inclusiv în condițiile unui flux sporit de clienți.

Puteți alege, de exemplu, un frigider profesional cu două uși și cu capacitatea de 1430 de litri, produs de catre Electrolux Professional. Cu structura interioară și exterioară realizate din oțel inoxidabil, echipamentul se caracterizează printr-o mare rezistență la șocuri și printr-o durată de viață sporită. La acestea contribuie atât capacul inferior realizat dintr-un material cu proprietăți anticorozive, cât și capacul din spate din oțel galvanizat.

Încărcat în mod corespunzător, dulapul frigorific asigură circulația din față în spate a fluxului de aer, pentru o distribuire uniformă a temperaturii și pentru asigurarea unei răciri rapide. Temperaturile pe care le generează pot fi setate și sunt cuprinse între minus 2 și plus 10 grade Celsius.

În oferta Fresco Expert sunt disponibile zeci de modele de frigider profesional cu volumul de peste 1 000 de litri, capabile să producă temperaturi de refrigerare sau de congelare, în funcție de necesități. Folosite în mod corespunzător, asigură calitatea preparatelor și un flux de lucru optim în bucătăriile profesionale.

Evitați supraîncărcarea echipamentelor cumpărând, de fiecare dată, produse cu capacitatea de care are nevoie unitatea de alimentație publică pe care o conduceți sau o dețineți!

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.