x


 • EUR
  4.6400
  USD
  3.9322
 • 7° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  93%
  Presiune

  34135 hPa
string(7) "general"

Iată unde sunt cei 10 miliarde de lei pe care nu-i găseşte Dragnea în buget!

Fostul premier Dacian Cioloş afirmă că ”gaura” în buget invocată de Liviu Dragnea nu există şi acuză PSD că ”îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Capital.ro | Publicat: 09.01.2017, 13:09 | Actualizat: 09.01.2017, 13:09

De altfel, bugetul pe 2017 nu are nicio legătură cu cel al anului precedent. Însă Liviu Dragnea se referă la sumele nerealizate din încasări, pe bugetul general consolidat, faţă de ce şi-a propus ministerul de Finanţe la ultima rectificare bugetară.

 

Respectiv, e vorba de circa 11,5 miliarde de lei. Din care, aproximativ 9 miliarde reprezintă bani din absorbţia fondurilor europene pe care ministerele s-au angajat să îi absoarbă şi nu au reuşit.

 

De asemenea, aproximativ 1,5 miliarde de lei sunt bani care trebuie încasaţi din taxa claw-back, care au întârziat din cauza faptului că cei care trebuie să o plătească nu au făcut încă raportările de vânzări.

 

Însă banii vor intra în vistieria statului.  Mai sunt un miliard de lei care s-au cheltuit suplimentar pentru rambursările de TVA. Astfel, rambursările de TVA sunt astăzi pe zero. Prin urmare, statul nu datorează bani firmelor, scrie capital.ro.