IFC investeşte 10 milioane de dolari în FintechOS, furnizor global de tehnologie înfiinţat în România, pentru a susţine transformarea digitală a serviciilor financiare

„O nouă investiţie va fi făcută pentru a veni în întâmpinarea nevoilor generate de transformarea digitală la nivelul băncilor şi asigurătorilor, în acest fel putând oferi sprijin categoriilor sociale insuficient deservite sau defavorizate şi promovând incluziunea financiară. IFC investeşte 10 milioane dolari în FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, asigurători şi alte companii care oferă servicii financiare, înfiinţat în România. Platforma FintechOS oferă clienţilor experienţe digitale care au potenţialul de a accesibiliza serviciile financiare, cu costuri mai accesibile şi cu un impact îmbunătăţit”, a anunţat IFC.

De asemenea, IFC va sprijini şi strategia de extindere globală a FintechOS, facilitând parteneriatele cu reţeaua de clienţi şi parteneri bancari pe care a construit-o IFC.

„În ciuda emergenţei unor noi tehnologii, cum ar fi tehnologia low code, instituţiile financiare mici şi mari pur şi simplu nu dispun de instrumentele necesare pentru a îmbunătăţi nivelul de accesibilitate fizică şi financiară şi impactul serviciilor financiare în viaţa celor care sunt excluşi de pe aceasta piaţa. Cu ajutorul investiţiilor şi sprijinului acordat de IFC, tehnologia noastră unică poate contribui la accesibilizarea serviciilor financiare esenţiale pentru acele persoane fizice şi juridice care sunt insuficient deservite”, a declarat Teodor Blidăruş, cofondator şi CEO al FintechOS.

Transformarea digitală este una dintre cele mai presante probleme pentru sectorul serviciilor financiare care trebuie să adopte o serie de noi tehnologii pentru a rămâne competitiv şi pentru a se putea adapta aşteptărilor clienţilor contemporani, care sunt din ce în ce mai avizaţi. Finanţarea oferită de IFC va accelera transformarea digitală a băncilor şi a altor instituţii financiare tradiţionale cu scopul de a îmbunătăţi amploarea şi calitatea serviciilor oferite persoanelor insuficient deservite.

„Având în vedere cerinţele sectorului de servicii financiare, care evoluează atât de rapid, companiile de software, cum este şi FintechOS, pot contribui în mod semnificativ la îndeplinirea dezideratului de transformare digitală a acestui sector, care este foarte necesară la nivelul Europei de Sud-est. Mai mult decât atât, în calitatea sa de investitor în companii fintech şi instituţii financiare convenţionale aflate pe pieţele emergente, sprijinul acordat de IFC va contribui la accelerarea tranziţiei digitale în acest sector, aflată acum în curs de desfăşurare, îmbunătăţind accesul la finanţare şi promovând o creştere incluzivă în regiune şi poate chiar la nivel mondial”, a spus Adry Naïm, director regional pentru Europa Centrală şi de Sud-est în cadrul IFC.

IFC este membră a Grupului Băncii Mondiale şi cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. În exerciţiul financiar 2020 a investit 22 miliarde dolari în societăţi private şi instituţii financiare din ţări aflate în curs de dezvoltare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed