AcasăEconomieIgaş: România are toată disponibilitatea de a dialoga cu Olanda şi Finlanda...

Igaş: România are toată disponibilitatea de a dialoga cu Olanda şi Finlanda

“Pornim cu încredere că toată această situaţie poate fi detensionată în perioada imediat următoare”, a afirmat ministrul Traian Igaş într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles.

 

El a mai afirmat că a avut discuţii cu reprezentanţii Olandei şi Finlandei şi a menţionat că nu înţelege declaraţia colegilor olandezi cu referire la statul de drept din România, în condiţiile în care cele mai mare capital investit în România vine din zona olandeză. “Dacă oamenii de afaceri din Olanda au încredere să investească în România, nu cred că putem accepta o astfel de declaraţie şi ea este infirmată de oamenii de afaceri olandezi”, a subliniat ministrul de interne.

 

Ministrul Traian Igaş a arătat că majoritatea ţărilor reprezentate la Consiliul JAI de la Bruxelles s-au pronunţat în favoarea aderării României la spaţiul Schengen în această toamnă. “Mare parte dintre ei au recunoscut progresele pe care le-a făcut România, apreciază toată evoluţia pozitivă din acest an şi majoritatea au spus că nu este normal ca regulile să se schimbe pe parcursul jocului. Nu au acceptat acest lucru toate cele 19 ţări care au luat cuvântul în favoarea României”, a declarat ministrul de interne.

 

Ministrul Traian Igaş le-a mulţumit celor 19 state care au susţinut România la Consiliul JAI de joi şi mai ales ministrului polonez de interne, Jerzy Miller, a cărui ţară asigură preşedinţia Consiliului UE. El a reamintit că România a acceptat compromisul propus de Franţa şi Germania vizând o aderare în etape la Schengen, considerând că acesta poate debloca situaţia.

Ultimele Articole